Vezi Care Sunt Alimentele Care Nu Expiră Niciodată

Unii consumatori sunt derutați de aceste date, care sunt recomandarea producătorului legate de calitatea produsului, nu de siguranța acestuia. Unele din aceste alimente nu se strică niciodată. Chiar dacă au o dată înscrisă pe ele, nu expiră niciodată. Dacă v-ați săturat să aruncați alimente, e timpul să știți car unele dintre ele nu se strică. Mai jos găsiți o listă de 6 alimente care nu expiră niciodată:

1. Mierea – Mierea rămâne comestibilă pe termen nelimitat. Aceasta își poate schimba culoarea și poate începe să se cristalizeze, dar va rămâne în condiții de siguranță pentru consum. Dacă mierea este cristalizată, puneți borcanul deschis în apă caldă și amestecați până când cristalele se dizolvă.

2. Orezul – Chiar dacă se dezvoltă un strat gros de praf ciudat pe ambalaj, orezul din interior este la fel de bun ca și în ziua cumpărării. Acest lucru este valabil pentru cel alb și sălbatic. Asigurați-vă că îl depozitați într-un borcan etanș, ferit de umezeală. Orezul brun nu are aceeași proprietate; conținutul său mai mare de ulei îl face să devină rânced foarte repede.

3. Oțetul alb. Puteți cumpăra oțet alb fără grijă că va expira vreodată. Acesta se va menține bun pentru consum pe timp îndelungat. Așa că aveți tot timpul pe ce pune mâna atunci când aveți nevoie de pansamente, aromă sau pentru de curățenia de uz casnic.

4. Extractul de vanilie pură. Extractul de vanilie pură va rămâne proaspăt și aromat atâta timp cât îl aveți în cămară. Vanilia industrială nu are aceeași durată de viață. Având în vedere acest lucru, ați putea opta pentru vanilie mai scumpă fără o dată de expirare.

5. Sarea. Sarea de masă sau sarea de mare, va rămâne la fel ca și ziua în care ați cumpărat-o. Asta pentru că ea oricum există de mii de ani pe și în pământ.

6. Mălaiul. Pentru a păstra mult timp mălaiul, păstrați-l uscat, bine etanșat și într-un loc răcoros. Acest aliment își va păstra caracteristicile și va fi sigur pentru consum pe perioada nedeterminată. Același lucru este valabil și pentru alte alimente obținute prin măcinarea cerealelor .