Prepară ciocolată de casă, gata în 10 minute – nu vei mai cumpăra din magazine

Ciocolata este un desert pe care mulți dintre noi îl consumă des. Fie că suntem femei, bărbați sau copii, ciocolata ne dă o stare mai bună și ne potolește pofta de dulce.

Îți prezentăm astăzi o rețetă pentru ciocolată de casă, cu o aromă incomparabil mai bună decât cea cumpărată din magazine. În plus, rețeta pe care ți-o prezentăm mai jos are avantajul de a se face din ingrediente simple.

Și este și foarte ușor de preparat!

Te invităm să citești mai jos pașii acestei rețete, iar apoi să o pregătești celor dragi. Cu siguranță vor fi încântați de rezultat: un gust proaspăt, dulce și aromat. Pur și simplu delicios!

Rețeta pentru cea mai simplă și mai rapidă ciocolată de casă
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente
270 g lapte praf
180 g zahăr
120 g unt
100 ml apă
50 g cacao
Alune, nuci sau stafide – opțional – după gust
Cum se prepară?
Amestecați laptele praf cu cantitatea de cacao din rețetă până când se omogenizează.

Puneți la fiert apa, în care adăugați zahărul pentru a obține un sirop; compoziția rezultată trebuie ținută pe foc aproximativ 6 minute de la momentul în care a început să fiarbă; vă veți da seama că a ajuns la consistența potrivită în momentul în care se va forma un sirop mai gros; acum este momentul potrivit să adăugați untul și să amestecați bine până când untul se va topi.

Turnați siropul cu unt peste amestecul de lapte praf și cacao. Tot acum puteți adăuga, după gust, alunele, nucile sau stafidele – aveți grijă însă ca alunele și nucile să fie suficient de bine mărunțite. Mixați bine compoziția până când se omogenizează.

Puneți compoziția într-o tavă. Nivelați frumos deasupra. Pentru a se întări, puneți ciocolata de casa la rece pentru câteva ore. Să o savurați cu plăcere!