Vesti importante pentru cei izolati la domiciliu

Marcel Vela a luat decizia prin ordonanța militară nr. 4 din 29 martie 2020, ca persoanele care sunt plasate în izolare la domiciliu și încarcă regulile, să fie plasați în carantină, amendați cu 20.000 de lei și vor plati și costurile carantinei de 14 zile.

Marcel Vela a luat aceast măsură pentru cei pentru 130.000 de români care sunt plasați în izolare și care nu au respectat, mulți, regulamentul ordonanțelor militare.

Amenda minimă până astăzi era de 100 de lei, aceasta  a fost mărită la minim 2000 de lei și maxim 20.000 de lei pentru persoanele care încalcă legea cum ar fi:

Câteva din regulile Ordonanței Militare numărul 4, din 29 martie 2020, care pot aduce amenzi

Sunt mii de români care nu au luat în serios măsurile luate de autorități, iar acesta este unul din motive pentru care autoritățile au emis Ordonanța Militară nr. 4. Autoritățile atrag atenția că dacă populația va continua să nu înțeleagă și să nu respecte regulile, acestea se vor înăspri și vor fi măsuri și mai dure luate.

Raed Arafat: Orice pacient care trebuie internat nu poate fi refuzat de spital

Raed Arafat a atras atenția tuturor managerilor de spitale să nu refuze pacienții care trebuie internați din diverse motive. Dacă sănătatea lor necesită internare, medicul și spitalul este obligat să interneze pacieții și să nu mai refuze acest lucru.

De asemenea Arafat a spus că este posibil ca unii medici să fie delegați în alte județe unde este nevoie și această măsură este obligatorie.

Unii angajați pot fi izolați la locul de muncă dacă este nevoie pentru a nu-i pune în pericol.

Preluat: huff.ro