VESTE URIAȘĂ! Începe testarea unui medicament anti COVID-19 în România!

Este oficial! Un medicament împotriva noului tip de coronavirus va fi testat în România în câteva săptămâni. Anunțul a fost făcut de Alexandru Rafila, Președintele Societății Române de Microbiologie.

Alexandru Rafila: Un medicament anti COVID-19 va fi testat în România în câteva săptămâni
Se pare că, după primele teste, medicamentul a oferit rezultate încurajatoare în Statele Unite, a precizat Alexandru Rafila într-un interviu acordat ziare.com. La noi în țară se va face studiul clinic de faza 3 pentru acest medicament.

„Am făcut demersuri la biroul OMS pentru Europa și mă bucur că am reușit să includem și România, probabil Institutul Matei Bals, pe lista centrelor unde se va face studiul clinic de faza 3 pentru acest medicament. Studiul va înrola mai mulți pacienți din mai multe țări, alături de alte produse, astfel încât la sfârșitul lui să existe suficiente argumente pentru autoritatea americană, FDA, să poată da aprobarea de producție și punere pe piață. În câteva luni de zile cred că acest medicament va fi disponibil”, a spus prof. univ. dr. Rafila.

Vă reamintim că România se apropie cu pași repezi de scenariul 4. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost depistate 1952 de cazuri de coronavirus în total în România, din care 192 de noi cazuri au fost confirmate în ultimele 24 de ore. 46 de oameni au murit.

Dintre cele 1.952 de persoane confirmate pozitiv, 180 au fost declarate vindecate și externate (55 la Timișoara, 85 la București, 19 la Iași, 7 la Craiova, 11 la Constanța și 3 la Cluj).

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a vorbit despre vârful epidemiei de coronavirus din România, care va avea loc la jumătatea lunii aprilie, conform estimărilor specialiștilor.

Dacă avem un vârf lin, atunci avem şi o cădere mai lină, cu posibilitatea unui vârf mai mic în toamnă, dar deja suntem imunizaţi ca şi indivizi şi atunci el va fi un vârf foarte mic, având în vedere că poate în şase luni vom avea şi acel vaccin. Dacă avem un vârf foarte ascuţit, atunci vom avea şi efecte nefaste, cu cazuri critice şi cu destul de multe decese”