Verificați dacă tiroida este sănătoasă. Ai nevoie doar de un termometru pentru asta!

Încercați testul tiroidian ingenios simplu al doctorului Brod Barnes! În urmă cu 15 ani, Dr. Broda Otto Barnes a descoperit că temperatura corpului este un excelent indicator al activității tiroide. Mai mult ,el a subliniat în special că doar temperatura corpului imediat după trezire posedă astfel de propietăți.

În cartea sa, el a explicat că temperatura corpului anormală dimineața devreme poate indica o inflamație a glandai tiroide, precum și o serie de probleme și boli care apar dacă acest organ nu funcționează corect.

Dr. Barnes a creat un test la domiciuliu pe care îl puteți folosi din confortul patului. Veți afla rapid și ușor cum funcționeză glanda tiroidă cu ajutorul celui mai obișnuit termometru!

Cum se face testul Barnes:

Înainte de culcare, pregătiți termometrul scurturându-l bine.

Temperatura pe acesta ar trebui să fie de aproximativ 35 °C. Imediat după trezire introduceți termometrul în axială și țineți-l acolo timp de zece minute.

Apoi urmăriți rezultatul și notați-l. Acest rezultat este cunoscut sub numele de temperatura bazală de dimineață. Temperatura bazală normală este cuprinsă între 36,5 °C și 36,8 °C.

Vă rugăm să rețineți că în procesele inflamatorii, precum și la femei în timpul menstruației și sarcini, această temperatură poate varia. Prin urmare, acest test trebuie făcut numai atunci când sunteți complet sănătos.

Intrepretarea rezutatului:

Dacă temperatura bazală este între 36,5 °C, atunci aceasta indică o funcție scăzută a glandei tiroide ( hipotiroidism). În acest caz, ar trebui să acordați atenție altor simptome.

Acestea includ: depresie, lipsă de energie, oboseală cronică, răceli frecvente, cefalee crpnică, afectarea memoriei și a concentrației și căderea părului.

Dacă temperatura bazală este mai mare de 36,8 °C, această înseamnă că activitatea glandei tiroide este accelerată ( hipertiroidism ) sau se întâmplă un fel de proces inflamator în organism, adică, poate exista și o altă infecție în corp.

Acest test este recomandat timp de trei zile consecutive pentru a obține cel mai precis rezultat.

Dacă în tot acest timp temperatura bazală este peste sau sub intervalul normal, asigurați-vă că consultați medicul.

Și nu uitați că pentru funcționarea normală a glandei tiroide, trebuie să aveți grijă de starea ficatului, să evitați stresul, să vă asigurați că organismul dvs. are o cantitate suficientă de seleniu, vitamina A, cortizol, magneziu și vitamina B.

Sursa