Usturoi MURAT-4 căței pot înlocui o doză de ANTIBIOTICE, fără să irite stomacul sau să creeze o respiraţie neplăcută (reţetă)

Usturoiul crud este o armă deosebit de puternică împotriva îmbolnăvirilor de tot felul şi o metodă naturală de păstrare a sănătăţii.

Este eficient împotriva unei game variate de microbi dăunători: virusuri, fungi (ciuperci) şi bacterii care produc infecții și diverse boli. Din acest motiv, usturoiul este adesea folosit ca alternativă naturală la antibioticele de sinteză.

Poate fi considerat chiar superior antibioticelor convenționale deoarece spre deosebire de acestea, nu distruge bacteriile intestinale bune și nu produce dezechilibre ale florei intestinale benefice.

Pentru a crește și mai mult potența acestuia împotriva bolilor putem apela la această rețetă simplă de usturoi murat. Legumele fermentate sunt renumite pentru proprietățile lor terapeutice remarcabile.

Spre deosebire de usturoiul crud, usturoiul murat nu mai este atât de iute la gust şi nu lasă în urmă o respirație respingătoare. În schimb, păstrează aceleaşi calităţi nutriționale și curative, căpătând în plus numeroase bacterii bune şi valoroase pentru sănătate. enzime.

Numeroşi experți recomandă consumul a 1 – 2 căţei de usturoi pe zi pentru prevenirea bolilor. Alții ne sfătuiesc să consumăm o căpăţână întreagă pe zi, câte un cățel pe oră în prima parte a zilei, până când boala sau infecția slăbeşte.

Usturoiul murat este mult mai practic. Este mai uşor de supt în cazul unei dureri în gât, şi mai plăcut pentru copiii sensibili. Este la fel de eficient ca şi usturoiul crud, dar nu aşa de puternic la gust și mult mai blând asupra stomacului.

Vă prezentăm două rețete, una cu oțet şi una cu sare. Prima este recomandată de botanista Rosemary Gladstar. Unii consideră murăturile cu sare mai sănătoase dele cu oțet.

Usturoi murat în oțet – rețetă

Umpleți un borcan cu căței de usturoi curățați de coajă. (Pentru o aromă mai bogată și un plus de beneficii terapeutice, puteți adăuga şi frunze de dafin, rozmarin, cimbru, boabe de muștar și de piper, ardei iute, felii de lămâie etc).

Adăugaţi suficient oțet de mere pentru a-i acoperi complet. Închideți ermetic și lăsați borcanul să stea într-un loc călduros, vreme de 3-4 săptămâni.

Strecuraţi lichidul şi turnați-l în două recipiente diferite, fără să aruncați cățeii de usturoi. O parte o puteți folosi ca soluție de marinat, iar cealaltă parte ca sirop.

Pentru sirop: turnați oțetul într-o cratiţă. Adăugați o cantitate egală de miere și încălziţi amestecul la foc mic. Turnați soluția obținută peste usturoiul din borcan şi închideți ermetic. Lăsați borcanul să stea încă 3-4 săptămâni.

Păstraţi siropul în sticle închise la culoare, la frigider. Rezistă un an sau chiar mai mult.

Usturoi murat cu sare – rețetă

Ingrediente
5-6 căpățâni de usturoi , 470 ml de apă, 1 lingură de sare de mare.

Preparare
Decojiți cățeii de usturoi şi puneți-i într-un borcan. Amestecați apa cu sarea și turnați saramura obţinută peste usturoi. Lăsați cel puțin 2,4 cm de spațiu pentru aer la gura borcanului.

Închideți ermetic și lăsați-l să stea într-un loc răcoros timp de 30 de zile. Etichetați cu data preparării.

După o lună, mutați borcanul în frigider. Deschideți borcanul deasupra chiuvetei. Consumaţi usturoiul murat ca atare, sau la masă, cu diferite preparate culinare.

Este posibil ca usturoiul să se înverzească sau să devină albastru la culoare. Nu vă speriaţi, nu s-a stricat. Compuşi sulfurici din usturoi reacţionează cu cuprul din apă, cauzând o culoare albăstruie sau albastră verzuie.

Sursa