Sucul de VARZĂ reduce DURERILE articulare şi UMFLĂTURILE reumatice (mod de utilizare extern)

Banala varză este un remediu uimitor pentru afecțiunile interne și externe. Seva ei, sau sucul pe care îl putem obține prin zdrobirea sau stoarcerea frunzelor, face minuni pentru sănătatea noastră.

Sucul de varză este un leac cunoscut din bătrâni pentru ulcerul stomacal. O cură de 30 de zile cu suc de varză poate vindeca definitiv arsurile gastrice.

Această licoare transparentă poate ajuta inclusiv la reducerea tensiunii arteriale şi tratarea anemiei. În aceste cazuri, se beau câte 300 ml de suc în fiecare zi.

Cum se prepară sucul de varză

Sucul de varză trebuie preparat din frunzele proaspete de varză. Se aleg cele sănătoase, se spală bine şi se taie mărunt. Se storc prin storcătorul centrifugal până rezultă un suc limpede.

Cum se foloseşte pentru dureri si inflamații

Acest suc poate fi folosit și extern, de către cei care suferă de boli reumatice sau articulare, precum artroză. Este extrem de eficient în reducerea umflăturilor cauzate de reumatism.

Se înmoaie o bucată de tifon în sucul de varză, și fără să se stoarcă, se aplică pe zonele afectate. Se leagă apoi cu fâşii uscate de tifon și se fixează bine cu o folie de plastic. Se lasă să acţioneze peste noapte. În 24 de ore, umflăturile ar trebuie să dispară complet.

Varza un antiinflamator inegalabil

Efectele vindecătoare ale verzei se datorează în special proprietăților sale antiinflamatoare puternice. În antichitate, soldaţii luau cu ei varză în război, nu doar ca aliment, ci și ca leac pentru răni și infecții (cangrenă). Frunzele de varză erau aplicate pur și simplu pe regiunea bolnavă şi fixate cu un bandaj.

Varza are efecte diuretice și detoxifiante remarcabile. Frunzele de varză scot tot răul şi otrăvurile din corp. Conține foarte mulți compuşi antioxidanți, antiinflamatori şi anti bacterieni (acidul lactic).

Compresele cu frunze de varză zdrobite cu sucitorul ajută la reducerea durerilor și a inflamaţiilor (la nivelul sânilor, membrelor afectate de luxaţii sau leziuni sportive, dureri de artrită), la tratarea arsurilor, ulcerațiilor pielii şi psoriazisului.

Unele surse susțin că varza roşie este mult mai eficientă decât varza albă, deoarece este mai bogată în antioxidanți.

Sursa