Un preot primește pomelnice pe Facebook

Un preot din Iași își invită prietenii virtuali să lase pomelnice prin intermediul rețelei Facebook. În doar câteva ore, sute de persoane i-au transmis numele apropiaților pentru ca acestea să fie pomenite la slujbă.

Preotul misionar de la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi, Dan Damaschin spune că a aflat de la credincioşi, de la mamele din maternitate, dar şi din presă şi de pe reţelele sociale de suferinţa provocată de epidemia de coronavirus.

Fie că vorbim de suferinţa bolii, fie că avem de a face cu regulile de prevenţie fireşti recomandate de instituţiile responsabile sau fie că vorbim de isteria generalizată de… numai Dumnezeu ştie cine, un lucru este clar.

Oamenii noştri dragi, de aproape sau de departe, suferă. În această situaţie, vă îndemnăm şi noi să înteţim rugăciunea pentru sănătatea, pacea, liniştea şi ajutorul celor încercaţi, prin pravila zilnică prin milostenia firească şi mai ales slujbele din Biserici (acolo unde se poate), nu există rău omenesc, lumesc sau demonic ce nu poate fi biruit.

Preotul misionar spune că, la Biserica Maternităţii Cuza Vodă din Iaşi, se va săvârşi zilnic, începând cu ora 7.00, Slujba Sfintei Liturghii şi Taina Sfântului Maslu.

Toţi cei ce doresc să fie purtaţi în rugăciunile noastre, afectaţi de evenimentele mai sus menţionate, ne pot trimite în comentarii un pomelnic cu cei dragi, spre a ne încălzi cu toţii cu Mila şi Harul Bunului Dumnezeu. Domnul Iisus Hristos să ne dăruiască sănătate multă, linişte sufletească şi pace la toată lumea!”, a scris Damaschin, pe Facebook.