Acestea sunt primele simptome dacă te-ai îmbolnăvit de coronavirus.

oronavirusul a reușit să îi sperie foarte tare pe români. Pentru că simptomele infecției sunt pseudo-gripale, cu febră, tuse și dureri de cap, mulți nu își dau seama dacă sunt contaminați sau nu. Este important de știut că această boală este extrem de contagioasă și respectarea cu strictețe a regulilor de igienă pot ajuta în prevenirea bolii

Infecția cu coronavirus nu are tratament și nici nu există un vaccin specific, tratamentul fiind simptomatic. Această informație a fost transmisă, duminică seara, de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat. Tot el a spus că acest tip de virus poate suferi mutații.

Primele simptome dacă te-ai îmbolnăvit de coronavirus

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din România anunță că pneumonia produsă de noul coronavirus (COVID-19) este o boală respiratorie acută, al carei spectru clinic nu este, deocamdată, cunoscut pe deplin.

Autoritățile din țara noastră, că și experții ECDC susțin că, până în acest moment, pacienții cu acest tip de pneumonie prezintă următoarele simptome:

Febră (minimum 38 grade Celsius)

Tuse

Dificultate la respirație – în cazurile mai severe

Pacienții contaminați cu Covid-19 au manifestat și dureri musculare și dureri de cap.

În ceea ce privește perioada de incubație a bolii, adică timpul de la momentul infectării și până la apariția primelor semne și simptome de boala, nu a depășit 14 zile.