Uleiul de oregano, cel mai puternic antibiotic natural – tratează înțepăturile, infecțiile, acneea, psoriazisul, negii, iritațiile pielii, micozele

Uleiul de oregano se obține din frunzele și florile de oregano – o plantă care face parte din aceeași familie cu menta.

Oregano, prin conținutul mare de carvacol, acționează mai eficient decât antibioticele, distrugând și bacteriile rezistente la unele antibiotice. Carvacolul inhibă dezvoltarea bacteriilor, răspândirea stafilococului auriu, în special la nivel pulmonar și facial ( acnee ), în paralele cu un efect antibaterian, mucolitic și expectorant și poate fi utilizat atât pentru uz intern, cât și extern.

Uleiul de oregano pot fi folosit extern, prin aplicare în zona afectată, de 2-3 ori pe zi.

Afecțiuni ale pielii

Înțepături, infecții, furuncule, acnee, psoriazis, negi, iritații pe piele, micoze:

  • se aplică câteva picături de oregano și se masează ușor zona afectată, până la absorția în piele;
  • se adaugă câteva picături de ulei în săpunul lichid sau în gelul pentru duș; se poate adăuga și săpunul lichid de mâini;
  • în caz de răni pe piele, negi, furuncule sau acnee, se fac aplicații pe piele, cu masaje, până la absorția totală a uleiului; în cazul rănilor sau furunculelor se acoperă, apoi, cu un plasture.

Herpes

Se aplică 1-36 picături pe zona afectată, de 2-3 ori pe zi.

Ciupercă la picioare

Fungii ( ciupercile ) la nivelul labei piciorului produc răniri mai ales la degetele piciorului, precum și deteriorarea unghiilor, în paralel cu un miros foarte neplăcut. Se aplică și se distribuie uniform câteva picături de ulei de oregano între degete și pe unghii.

Boli ale scalpului

În caz de scalp infectat cu o ciupercă, mătreață sau iritații ale scalpului, se adaugă câteva picaturi de oregano în șampon, înainte de spălare să acționeze pentru câteva minute, după care se clătește.

Dinți și gingii

Pentru dezinfectarea și deparazitarea totală a zonei bucale, pentru a trata sau preveni parodontoză, se pun câteva picături de ulei de oregano pe periuța de dinți, în loc de pastă și se freacă dinții.

În caz de infecții la gingii, se masează gingiile cu câteva picături de ulei de oregano.

Igienă intimă

Pentru eliminarea problemelor legate de infecțiile cu spectru larg de ciupercă ( inclusiv Candida ), se pun în apa caldă din baia de șezut câteva picături de ulei de oregano.

Negi și bășici

Se pune pe zona afectată până la saturație, apoi se acoperă cu un bandaj. Se repeta până se curăță rana.

Inhalare

Datorită mirosului plăcut și pătrunzător, se pun doar câteva picături de ulei de oregano într-un vaporizator – purifică aerul de virușuri, bacterii, etc.

Sursa