ULEI esențial de SMIRNĂ: aplicare, utilizări terapeutice

Uleiul esențial de smirnă este un cicatrizant puternic, îngrijește pielea uscată, este antiinfecțios și antiinflamator. Este obținut din rășina unui arbore denumit Styrax Tonkinensis, ce este întâlnit cu precădere în Somalia, Yemen.

Rășina se obține printr-un proceu unic, încălzirea trunchiului arborelui. Uleiul esențial de smirnă, cu o aromă lemnoasă ușor dulce, este apreciat în întreaga lume pentru proprietățile sale puternic cicatrizante, antiinflamatorii și anti-ȋmbătrânire.

Proprietăți terapeutice

Antibacterian, antifungic, carminativ, calmant, antirid, cicatrizant, hidratant, antiseptic, diuretic, antiinflamator, stimualant, antiinfecțios. Se combină bine cu: Uleiul esențial de Cardamon, Ulei esențial de Mușețel Roman, Ulei esențial de Tămâie, Ulei esențial de Geraniu, Ulei esențial de Ghimbir, Ulei esențial de Lămâie, Ulei esențial de Cubeba. Utilizare

Uleiul de smirnă se folosește în aplicății locale, în diluție de aproximativ 0.5 – 2% (diluat într-un ulei de masaj, produse cosmetice). În aromaterapie dozaj maxim 20%. Nu se folosește intern! Nu se folosește nediluat pe piele. Nu se aplică înainte de expunerea la soare. Ulei esențial de Smirnă pentru ten Potrivit pentru toate tipurile de ten.

Eficiență remarcabilă împotriva ridurilor

Tratează pielea îmbătrânită, cu riduri Poate servi ca remediu pentru tenul gras cu acnee Vindecă pielea afectată de eczeme, ulcere Recomandat pentru semne post-acnee Utilizat pentru pielea lipsită de vitalitate, flască, afectată de poluare și ingrediente chimice. Ulei esențial de Smirnă pentru corp Tratează pielea uscată/crăpată de pe mâini, picioare, decolteu sau corp Recomandată aplicarea în infecțiile cutanate Scade senzația de mâncărime dată de înțepăturile de insecte Tratează dermatozele, eczeme Remediu pentru mâini și călcâie foarte crăpate Recomandat în cazul urticariei, iritației sau dermatitelor Regenerează țesutul ulcerat, rănit sau plăgile Hidratează pielea foarte uscată Recomandată aplicarea în formulări pentru psoriazis, dermatite Vindecă rănile, cicatricile adânci, arsurile.

Ulei esențial de Smirnă pentru sistemul nervos Induce relaxarea și alungă stresul Benefic în șocuri emoționale puternice (vaporizator) Favorizează instalarea somnului (insomnii) Ideal pentru meditație, regăsirea de sine. Ulei esențial de Smirnă pentru sistemul respirator Probleme respiratorii precum astm, bronșită, tuse Ulei esențial de Smirnă pentru sistemul circulator Benefic pentru artrită, reumatism.

Contraindicații

Copii mai mici de 3 ani, femei însărcinate sau care alăptează. Pentru identificarea unor eventuale alergii, se recomandă aplicarea pentru prima dată pe pielea din zona cotului.

Sursa