Inlocuitor sanatos pentru carne: Cele mai bune surse de proteine

In natura, in meniu exista mai multe alimente vegetale care pot inlocui carnea. Cinci alimente bogate in proteine pot inlocui carnea, mentinand astfel sanatatea unei persoane in stare excelenta.

1. Linte
Lintea contine multe proteine, fibre si oligoelemente importante. Este bogat in acid folic, mangan si fier. Puteti cumpara linte ambalata, precum si conservata si congelata. Includerea acestuia in meniul zilnic ca si garnitura sau adaos la supa sau salata va va ajuta sa va controlati nivelul zaharului din sange, sa preveniti constipatia si sa va mentineti o greutate sanatoasa.

2. Ciuperci
Ciupercile fac parte din dieta umana de mii de ani. Ciupercile sunt o sursa excelenta de proteine cu continut scazut de calorii, sunt bogate in antioxidanti si au proprietati antimicrobiene pronuntate. Aceste caracteristici fac din produs un adevarat superaliment. Ciupercile inlocuiesc perfect carnea si fac parte din multe feluri de mancare. Produsul are o valoare nutritiva ridicata, aroma placuta si bogata.

3. Seminte si nuci
Migdalele, nucile, nucile braziliene, semintele de in si semintele de canepa sunt bogate in proteine, grasimi, fibre, vitamine si minerale. Doar nucile crude nesarate sunt utile fara prelucrare ulterioara si aditivi alimentari. Semintele de in si chia pot inlocui ouale. Este suficient sa amesteci o lingura de seminte cu trei linguri de apa.

4. Leguminoase
Mazarea, fasolea si nautul pot inlocui si carnea. Semintele si boabele incoltite contin mai multe vitamine si sunt capabile sa restabileasca organismul.

5. Natto (soia fermentata)

Acesta este un alt produs vegetal reprezentativ, bogat in proteine. Acesta este un tip de soia. Produsul este saturat cu magneziu, mangan, cupru si fier. Produsul de inalta calitate are un miros si un gust specific, consistenta lipicioasa, vascoasa .

Sursa