Turmeric si Miere: cel mai puternic antibiotic pe care specialistii nu-l pot explica

Mierea si turmericul fac parte integranta din bucataria noastra. Folosite pentru a imbunatati anumite feluri de mancare, aceste ingrediente pot fi folosite in mai multe scopuri. Intr-adevar, medicina ofera mierii si turmericul un loc proeminent in lista celor mai eficiente remedii naturale. Datorita compusilor lor bioactivi, aceste doua produse formeaza o sinergie care ofera organismului nostru multiple beneficii. In acest sens, va prezentam un remediu naturist care va poate ajuta sa preveniti si sa tratati anumite afectiuni cotidiene.

Un antibiotic natural cu miere si turmeric

In anumite perioade, organismul este vulnerabil la infectiile cauzate de agenti patogeni. Daca eficacitatea antibioticelor in tratarea infectiilor bacteriene nu este de pus sub semnul intrebarii, abuzul de antibiotice poate forta intre timp organismul sa dezvolte rezistenta la aceste medicamente. Astfel, prevenirea este esentiala pentru a compensa excesele sau folosirea abuziva a acestor tratamente. Pentru a preveni infectiile si a avea grija de organismul tau, iata o reteta de antibiotic natural pe baza de miere si turmeric:

Ingrediente:
– 1 lingura pudra de turmeric organic
– 1 lingura de miere organica

Instructiuni :

Pentru a va pregati antibioticul natural, tot ce trebuie sa faceti este sa amestecati turmeric si miere cu apa calduta. Bea o cana pe zi din acest remediu, de preferat dimineata, pe stomacul gol, pentru ca organismul tau sa beneficieze optim de proprietatile bauturii.

Beneficiile mierii
Gustul sau dulce si textura cremoasa unica fac din miere un ingredient apreciat de toti. Timp de secole, acest elixir a ocupat un loc important in medicina . Fabricat de albine, acest nectar contine fructoza, glucoza, vitamine, minerale si aminoacizi. In plus, bogatia sa in antioxidanti ajuta la protejarea organismului impotriva efectelor nocive cauzate de stresul oxidativ.

De asemenea, mierea are proprietati antiinflamatorii, antifungice, antivirale si antibacteriene care pot trata in mod natural mai multe patologii. Intr-adevar, s-a aratat intr-un studiu ca consumul de miere ajuta la uciderea bacteriilor patogene care ameninta organismul. Prin urmare, acest ingredient actioneaza ca un scut impotriva mai multor infectii.

Beneficiile turmericului

Poreclit „Sofranul indian”, turmericul este un condiment plin de antioxidanti. Acestea sunt substante cunoscute pentru capacitatea lor de a lupta impotriva radicalilor liberi responsabili de imbatranirea prematura a celulelor din organism. Ingredientul sau activ, curcumina, este subiectul entuziasmului colectiv datorita numeroaselor proprietati terapeutice care i se atribuie.
Astfel, ingredientul activ al condimentului ar ucide bacterii precum Staphylococcus aureus, responsabil de mai multe infectii. In plus, cercetatorii evidentiaza proprietatile antiinflamatorii, antioxidante si antimicrobiene ale turmericului.

Avertizari
Mierea nu este recomandata copiilor sub un an, cu riscul de a provoca botulism infantil.

Consumul de turmeric nu este recomandat in caz de obstructie a cailor biliare.

Sursa