Trucul florarului pentru a face orhideele să înflorească

“În botanică, orhideele fac parte din imensa familie a plantelor monocotiledonate, care numără mai mult de 25.000 de specii. Cu siguranță cele mai apreciate și înaltețite în interior, orhideea „Phalaenopsis”, cunoscută mai des sub numele de „orhideea fluture”, este foarte ușor de crescut acasă. Cu întreținere simplă și fără prea multe constrângeri, poate fi păstrată mult timp și poate prelungi înflorirea sa. Înflorește complet într-un mediu de aproximativ 20°C (niciodată sub 10°C) și tolerează bine căldura verii. Ușoare ca fluturii, florile sale sunt foarte frumoase, oscilând între diferite culori, de la alb, roz, galben și portocaliu. Unele orhidee hibride pot împrumuta chiar și nuanțe perene precum mov, violet sau albastru electric.

Această plantă tropicală este rezistentă, iar cultivarea sa se face ideal în timpul perioadei de iarnă. În stadiul de bulb sau rizom, se adaptează ușor la temperaturile scăzute. După lunile reci, orhideea se pregătește pentru trezirea vegetativă. Dar cum să avem grijă de ea pentru a-i oferi tot ce îi trebuie și a stimula înflorirea sa primăvăratică?

În acest articol, dezvăluim cele mai bune îngrășăminte naturale pentru a face orhideele să înflorească (sau să reflorească) mai rapid acasă, conform sfaturilor lui Romain Le Tallec, un florar din Lyon.

Coaja de banană pentru a face orhideele să înflorească coajă de banană Pentru a spori înflorirea orhideei tale, nu există nimic mai potrivit decât adăugarea unui mic îngrășământ în substratul său. Cel mai popular îngrășământ natural pentru acest tip de plantă este coaja de banană. Acesta este precis nutrientul de care are nevoie: bogată în vitaminele B6 și C, săruri minerale precum potasiu și magneziu, coaja de banană este impulsul de care are nevoie pentru a crește și înflori în liniște.

Ia o coajă de banană, spal-o și taie-o în bucăți mici. Apoi, pune-le într-un castron cu 2 litri de apă și lasă-le să se înmoaie timp de aproximativ 48 de ore. Filtră în cele din urmă amestecul.

Lichidul obținut va absorbi toți nutrienții din coaja de banană, astfel încât să-l poți folosi ca apă pentru a uda orhideele tale.

Cojile de ou coji de ou Folosite pe scară largă pentru a îndepărta toți dornicii de jur împrejurul plantelor, coaja de ou este și ea un îngrășământ natural bogat în calciu și potasiu. Zdrobind cojile foarte fin și presărându-le pe coaja orhideei tale, solul va absorbi rapid toți acești nutrienți și minerale esențiale pentru înflorire.

Cenușă Îți place să creezi o atmosferă cochetă în jurul șemineului iarna? Așa că, un mic sfat, nu scapă de cenușă! Poate nu știai, dar poți să le reciclezi în îngrășământ pentru orhideele tale. Ți se poate părea ciudat, dar cenușa de la șemineu este foarte bogată în calciu, potasiu, fosfor și elemente în urme. Cu alte cuvinte, un cocktail de nutrienți de care plantele tale au nevoie!

Ideal este să adaugi această cenușă direct în solul orhideei tale. Fă acest lucru după udare. Cenușa favorizează înflorirea și profită și de aceasta pentru a asfixia insectele care gravitează în jurul plantelor. Cu toate acestea, le lipsește azotul și fosforul, pe care va trebui să le suplimentezi cu alte îngrășăminte. Atenție: deoarece cenușa este puțin caustică, este mai bine să porți mănuși când o manipulezi.

Ceai de banane O altă metodă inteligentă cu același ingredient: ia o coajă de banană și taie-o în bucăți mici. Apoi, așază-le pe o placă de tăiere și expune-le la soare direct timp de aproximativ 48 de ore. Vei observa că pielea ta se usucă și devine mai tare. Apoi pune cojile într-un blender și vei obține o pulbere.

Folosește o linguriță din acest produs, turnând-o în aproximativ 200 ml de apă caldă. Amestecă. Apoi lasă-l să se răcească. Ai făcut tocmai un ceai de banane: lasă-l să se răcească și apoi toarnă-l în orhideea ta.

Pudra de banane Această metodă este de asemenea foarte convenabilă. În acest caz, după ce ai uscat cojile de banane la soare, trebuie să le pui în cuptor la 70°C până când se usucă complet. Apoi scoate-le din cuptor și macină-le în pudră. Poți apoi să folosești această pudră de banane ca îngrășământ pentru a ajuta orhideea să crească mai bine.

Nu arunca cojile de banane, așa cum poți vedea, sunt mult mai utile pe plantele tale decât în gunoi!

O altă alternativă neașteptată la îngrășământ: apa de gătit legume. Cu siguranță o faci de fiecare dată pentru fiecare masă! Așa că oprește-te să arunci acea apă pe canal și păstrează-o pentru udarea orhideelor tale în schimb. Pentru că trebuie să știi că în timpul gătitului, aceste alimente eliberează o mulțime de nutrienți în apă. Și se pare că este un îngrășământ natural excelent pentru plantele tale!

NB: nu ar trebui să folosești apă sărată, pentru că există riscul de a omorî orhideele tale!

Când să folosești aceste îngrășăminte naturale? Aceste îngrășăminte naturale trebuie folosite cu mare grijă. Dacă le folosești prea des, riști să-ți deteriorezi orhideea. În timpul lunilor de iarnă, îngrășă cel mult o dată pe lună. Începe să îngrășezi mai des pe măsură ce încep să se dezvolte noi lăstari.

De ce nu înflorește orhideea în interior? Dacă observi că orhideele tale dezvoltă bine frunzele, dar nu produc flori, înseamnă că condițiile nu sunt optime pentru înflorirea sa. Este în mod tipic o problemă legată de lumină: plantele tale au nevoie de lumină, dar nu de lumina directă a soarelui. În ceea ce privește temperatura, evită curentele de aer și instalează-le într-un loc cald, dar umed. Lipsa umidității poate împiedica înflorirea.

Sursă