Trei metode de conservare a mărarului pentru iarnă!

Iată cum puteți păstra mărarul proaspăt și vitaminos pe parcursul întregului an. De asemenea, veți afla când se culege mărarul pentru conservare, cum se pregătește și veți găsi metoda potrivită anume pentru dumneavoastră.

Mărarul pentru conservarea de iarnă este cel mai bine să-l culegeți primăvara sau în prima jumătate a verii, când conține mai multe vitamine, microelemente și este foarte aromat.

Nu folosiți mărar foarte fraged, mai bine mai așteptați până capătă o culoare verde întunecată. De asemenea, nu se potrivește mărarul care se pregătește să înflorească.

Există 3 metode de conservare a mărarului pentru iarnă.

Metoda 1 – uscarea mărarului

1.Faceți mai multe legături, le fixați cu fir de ață și le agățați. Mărarul se usucă numai în umbră timp de 1-2 săptămâni, în funcție de temperatură. Mărarul uscat nu se îngălbenește, iar dacă acest lucru se întâmplă, înseamnă că nu a fost uscat corect și el nu mai conține vitamine.

2.După ce s-a uscat, mărarul se scoate și se pune la păstrare în astfel de recipiente ca cutia de carton, punga de hârtie sau vasul de sticlă, important este ca mărarul să nu se prăfuiască.

Preluat: https://retete-usoare.info/