Tratamente naturale împotriva vergeturilor

Când vine vorba de aspecte inestetice ale corpului, vergeturile fac parte și ele din această categorie ca și celulita. Acestea apar la fluctuațiile de greutate în general atunci când ne îngrășăm brusc.

Sarcina face și ea ca vergeturile să apară nedorită, însă nu întotdeauna lucrurile se petrec așa cum dorim.

Așadar știm că nu există un tratament care să vindece inesteticele vergeturi, există totuși câteva metode pe care le putem încerca acasă care le vor ameliora sau le vor face să dispară din anumite zone.

Acest tratament foarte ieftin împotriva vergeturilor are efecte uimitoare iar numai după câteva săptămâni de folosire constantă, vei observa că pielea este mult mai netedă, iar vergeturile abia dacă se mai observă.

Este bine să știm că vergeturile apar atunci când fibrele de colagen și proteinele din derm sunt afectate de întinderea bruscă a pielii.

Prin urmare, trebuie să refaci această problemă, iar albușul de ou este excelent în acest sens, deoarece este bogat în proteine și aminoacizi.

  • 2 albușuri bătute spumă
  • jumătate de ceașcă de ulei de măsline

După ce-ți exfoliezi delicat pielea cu vergeturi, întinde albușul pe ea și lasă-l să acționeze până când se usucă. Clătește albușul și hidratează-ți pielea cu ulei de măsline.

Datorita conținutului ridicat de colagen, aloe vera este o alegere perfetă pentru tratarea vergeturilor.

Dacă ai o plantă aloe vera, poți obține gelul tăind câteva frunze sau, dacă nu ai plante la îndemână, poți cumpăra extract de la farmacie sau plafar.

Aplică gelul aloe vera și masează blând zona afectată de vergeturi.

După 20 de minute, se îndepărtează cu apă călduță iar acest tratament trebuie repetat o dată la 2-3 zile, până când observi o îmbunătățire a aspectului pielii.

Uleiul de argan a devenit foarte popular în ultima perioadă, datorită efectelor senzaționale asupra pielii.

Pe lângă faptul că hidratează și hrănește pielea în profunzime, uleiul de argan ajută semnificativ la regenerarea ei.

  • zaț de cafea
  • ulei de argan

Dacă te confrunți cu vergeturi pe posterior, 3 lingurițe de zaț de cafea și 3 de ulei de argan sunt de ajuns pentru tratamentul exfoliant. Cantitatea de ingrediente poate crește, în funcție de mărimea zonei pe care să o tratezi.

Masează delicat amestecul de cafea și ulei de aragn, pentru a nu-ți irita pielea.

Pentru a atenua aspectul vergeturilor, îți poți face un tratament simplu și eficient din:

  • 4 lingurițe de zahăr tos
  • 4 lingurițe ulei de migdale
  • 4 lingurițe suc de lămâie

Amestecă ingredientele și masează pielea cu vergeturile după 10 minute, clătește bine pielea cu apă călduță.

Cu siguranță nu te-ai gândit niciodată că banalul cartof poate fi eficient împotriva vergeturilor.

Acest tratament este cât se poate de simplu iar tot ce trebuie să faci este să masezi pielea afectată de vergeturi cu felii de cartof crud.

Acesta conține amidon, dar și vitamine și minerale care contribuie la regenerarea pielii afectate de vergeturi.

Tratamentul cu ulei de ricin presupune să masezi cu ulei de ricin pielea în zonele unde sunt deja prezente vergeturile. Repetă procedeul în fiecare seară până când observi îmbunătățiri și pielea va fi cât mai puțin afectată.

Sursă