7 exerciții pentru a scăpa de durerile de spate

Mulți oameni știu că un stil de viață pasiv duce nu numai la creșterea în greutate și la proastă dispoziție, ci este și un precursor al diferitelor boli de spate.

Prin urmare, trebuie găsit un echilibru între activitate și pasivitate. Pe baza sondajelor, s-a dezvăluit că fiecare a doua persoană de pe planetă are probleme cu spatele.

Mulți oameni uită de sport, iar acest lucru se aplică în special persoanelor în vârstă. Și toate plimbările noastre se limitează la mersul la serviciu și înapoi acasă. Trebuie să ne mișcăm și acesta este un fapt. Cercetătorii au ajuns la o concluzie dezamăgitoare, cei care se mișcă puțin mai repede ajung la moarte.

Acest articol va acoperi cele mai de bază exerciții care vă vor ajuta să vă întăriți spatele fără ajutorul unui medic. Fiecare dintre voi va putea efectua aceste exerciții acasă și chiar la serviciu în timpul unei pauze. Doar 5 minute de cursuri și poți evita problemele de spate pe viitor. Îți vei mulțumi, crede-mă.

Pentru a face acest exercițiu, întindeți-vă pe spate cu piciorul drept întins înainte. Pentru a reduce sarcina pe spate, piciorul drept poate fi ținut cu mâinile. În această poziție, trebuie să ții timp de 20 de secunde. Facem același lucru pe piciorul strâng.

Întinde-te pe spate pe podea. Îndoaie piciorul drept la genunchi. Coborâți încet piciorul drept spre stânga, în timp ce apăsați piciorul pe podea. Țineți această poziție timp de aproximativ 10 secunde. Facem același lucru pe piciorul stâng. Facem aceste exerciții de mai multe ori, șase vor fi suficiente. Dacă în timpul exercițiului simțiți disconfort în spate, asigurați-vă că reduceți amplitudinea înclinării piciorului.

Acest exercițiu se face și întins. Trebuie să îndoiți un picior la piept, faceți-o cât mai strâns posibil. În niciun caz nu faceți mișcări bruște, facem totul lin și încet. Ne menținem în această poziție timp de 20 de secunde. Acum faceți același lucru pentru celălalt picior. 5-7 abordări o dată vor fi suficiente.

Întindeți-vă pe spate și îndoiți genunchii. Trebuie să ajungeți de la călcâiul unui picior până la genunchiul celuilalt. Apoi tragem totul la piept. Menținem această poziție timp de 10 secunde. Prima dată s-ar putea să nu reușești acest exercițiu, dar de fiecare dată o vei face mai ușor. Cel mai important, nu renunța și vei fi bine.

Îngenunchem pe un picior și luăm pe celălalt pe spate, așa cum se arată în figuri. Mâinile sunt așezate pe genunchi. Când efectuați acest exercițiu, trebuie să vă mențineți spatele drept.

Ne întindem pe orice parte și ne apucăm de gleznă. Încercați să ridicați piciorul, mișcarea durează 30 de secunde. Apoi ne întoarcem pe cealaltă parte și facem același lucru. Ridicarea piciorului poate fi dificilă la început, dar va deveni mai ușor cu timpul. Cel mai important, nu trage piciorul puternic, pentru a nu trage mușchii.

Trebuie să stai drept. Găsim un suport care se află la nivelul taliei tale. Ne aplecăm înainte și ne ținem de sprijin. Stăm în această poziție cel puțin un minut, dacă există putere, este posibil mai mult.

Toate aceste exerciții vă vor ajuta să vă mențineți spatele într-o stare sănătoasă, precum și să ușurați durerea din el. Toate exercițiile sunt simple și ușor de repetat.

Făcând antrenamente regulate pentru spate, îți vei îmbunătăți considerabil starea. Fii sănătos și frumos!

Sursa