Tratamente interne si externe cu lamaie. Mod de folosire si beneficii.

Afte

* Zeamă de lămâie * Apă

Afta este o mică ulceraţie care apare spontan sau în urma unei leziuni uşoare, mai ales pe partea interioară a obrajilor sau pe limbă (mai rar, pe gingii). Și chiar dacă, în marea majoritate a cazurilor, dispare la fel de repede pe cât a apărut, se recomandă un tratament natural pe bază de lămâie, pentru a-i grăbi dispariţia.

Preparaţi un amestec din 1/3 zeamă de lămâie şi 2/3 apă călduţă şi folosiţi-l pentru efectuarea unor spălături bucale clasice, ţinând preparatul vreme de 30 de secunde în gură, înainte de a-l scuipa. Pentru mai multă eficienţă, puteţi repeta spălătura de câteva ori.

Bine de știut. Unii specialiști consideră că anumite alimente sunt mai susceptibile decât altele, să provoace apariția unei afte. Se pare că unul dintre acestea este ciocolata.

Recomandare. Dacă afta persistă și nu dă semne de dispariţie, avizul medicului devine necesar.

Amigdale inflamate

*2 lămâi * Bicarbonat de sodiu * Apă

Pentru a scăpa de această afecţiune, vă recomandăm următorul remediu natural și eficient: turnaţi zeama de la 2 lămâi într-un bol şi încorporaţi în ea 5 g de bicarbonat de sodiu. Amestecaţi bine, până la dizolvarea completă a bicarbonatului, lăsaţi amestecul să se odihnească câteva minute, și adăugaţi apoi 2 linguri de apă. Amestecaţi din nou, după care faceţi gargară cu preparatul astfel obţinut. Dacă este necesar, nu ezitați să repetaţi procedeul de câteva ori, ajungând la 4-5 şedinţe pe zi. Și nu uitaţi să vă clătiţi ulterior gura, de fiecare dată, cu apă curată proaspătă. Continuaţi acest tratament simplu, până când veţi constata o ameliorare sensibilă a stării dvs.

Recomandare. Atenţie! Nu folosiţi orice fel de apă, niciodată apă de la robinet. Pentru acest remediu este ideală apa minerală plată.

Angină

*1 lămâie * Sare de mare (grunjoasă și gri) Apă

Aveţi frisoane în tot corpul, gâtul iritat și înghiţiţi greu, fără a simţi o durere anume? Sunteţi înfriguraţi?

Nu există dubii: suferiţi, mai mult ca sigur, de o angină. Pentru a calma simptomele principale şi pentru a trata pe cale naturală această afecţiune, acordaţi-i toată încrederea lămâii, folosindu-i zeama pentru a face gargară.

Umpleţi un pahar cu apă călduţă și adăugaţi zeama unei lămâi și un vârf de cuţit de sare de mare. Amestecaţi bine și faceţi gargară, „spălând” atât partea anterioară, cât și cea posterioară a gâtului (în spatele amigdalelor). Puteţi repeta tratamentul de 3-4 ori pe zi, până ce veţi constata o ameliorare sensibilă a stării dvs. de sănătate.

Recomandare: Pentru a fi realmente eficientă, gargara nu trebuie făcută în grabă, ci încet, vreme de câteva momente. Și, bineînţeles, nu trebuie înghiţită, ci scuipată fără nici o ezitare!

Bine de știut. Angina este o boală foarte frecventă, care poate afecta pe absolut oricine, deși „predilecţia” ei se orientează spre copiii între 5 și 15 ani. Chiar dacă poate fi, eventual, şi de origine bacteriană, medicii estimează că este de origine virală în majoritatea cazurilor.

Balonări

*O lămâie * Flori uscate de museţel * Apă

Dacă suferiţi de balonări, această infuzie cu lămâie şi muşeţel vă poate fi de ajutor. Umpleţi o ceașcă cu apă fierbinte și adăugaţi o lămâie tăiată felii şi 5 g de flori uscate de museţel. Lăsaţi preparatul să se infuzeze peste noapte, filtraţi-l a doua zi dimineaţă şi beţi-l pe stomacul gol.

Constipaţie

* Zeamă de lămâie * Ulei de măsline* Sare fină

Dacă suferiţi de o constipaţie ușoară, următorul remediu vă poate ajuta să o combateţi: stoarceţi o lămâie într-un pahar şi adăugați 1 lingură de ulei de măsline şi 1 vârf de cuţit de sare fină. Amestecaţi bine ingredientele şi beţi preparatul în fiecare dimineaţă pe stomacul gol, până ce starea dvs. se va ameliora.

Precizare: Acest remediu este indicat doar pentru tratarea constipaţiilor ușoare. Dacă sunt mai pronunţate sau dacă durează prea mult, trebuie să consultaţi medicul de familie.

Bine de știut. Poate că vi se pare ciudat să beți ulei de măsline, dar oare ştiaţi că acesta se degustă exact la fel ca un vin bun? Şi că degajă nişte arome extrem de plăcute pentru cerul gurii?

Digestie dificilă

* Zeamă de lămâie * Apă

Dacă aveţi ceea ce se numește o digestie dificilă, beţi zeamă de lămâie diluată în puţină apă caldă, în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol. Vă va ajuta să digeraţi mai uşor toate mâncărurile de peste zi.

Gută

*Apǎ * Zeamă de lămâie

Dacă aţi avut de-a face cu această afecţiune, ştiţi, firește, cât de dureroasă și de handicapantă poate fi o criză de gută. Și dacă suferiţi, şi în prezent, de această afecţiune, gândiţi-vă la lămâie ca la un potenţial remediu eficient. Beţi – după fiecare masă un pahar de apă cu zeamă de lămâie. Face extrem de bine!

Oboseală

*Zeamă de lămâie * Miere * Apă

Vă simţiţi obosiți la acest început de vară? Oferiţi-vă o scurtă cură cu zeamă de lămâie. Stoarceţi o jumătate de lămâie într-un pahar, adăugaţi aceeași cantitate de apă rece şi puţină miere, după gust. Amestecaţi bine și beţi. Dar nu ezitaţi s-o faceţi de mai multe ori pe zi. După câteva zile de tratament, veţi con stata o ameliorare agreabilă.

Recomandare. Pentru a obţine un rezultat optim, acest tratament natural ar trebui însoţit de o igienă de viaţă corespunzătoare (este vorba mai ales de calitatea și durata somnului).

Poftă de mâncare

Zeamă de lămâie

Vreţi să vă moderaţi apetitul? Pentru a reuși, trebuie să găsiţi un remediu eficient care să vă taie foamea. Tot lămâia reprezintă soluţia! Beţi zeamă de lămâie diluată într-un pahar de apă rece, cu câteva minute înainte de fiecare masă. Este naturală, super economică și mai ales hipereficientă.

Zgârieturi

Zeamă de lămâie

Trebăluiţi prin casă sau în grădină şi vă alegeţi cu o zgârietură sau o julitură ușoară? Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să dezinfectaţi rana. Și pentru asta, nimic nu e mai bun decât zeama de lămâie: sunt su ficiente câteva picături turnate pe leziune și cu asta basta!

Precizare: În acest caz, zeama de lămâie are o acţiune dublă. Pe de-o parte, dezinfectează zgârietura, iar pe de altă parte favorizează o bună cicatrizare. Un singur neajuns: pişcă!

Sursa