Scapă de țânțari, muște și furnici într-un mod natural și fără a cheltui niciun leu!

Tantarii, gandacii, mustele si diverse insecte care ne fac viata grea in interiorul si afara casei vara, isi pot pierde puterea in fata ta, daca te hotarasti sa lucrezi putin pentru a-ti crea propriile produse – absolut bineinteles si fara a cheltui .

Soluții naturale:

Țânțarii

Inamicii absoluți ai verii, cele mai enervante insecte, lasă în urmă urme parfumate pentru ca „tovarășii” lor să își găsească drumul spre … mâncare. Deci, asigurați-vă că eliminați aceste urme curățând diferite părți ale casei cu – ¼ un pahar de oțet, 2 căni de apă și 10-15 picături de ulei din oricare dintre următoarele: mentă, usturoi, eucalipt sau ulei esențial de arbore de ceai. Alternativ, plantați flori precum mentă, rozmarin, gălbenele și caprifoi în grădina dvs. sau pe terasă: acestea sunt plante care pot respinge dușmanii zburători.

Păianjeni

Teama și frământarea copiilor – și a adulților – se va întuneca dacă folosiți ulei de mentă într-o sticlă de apă și îl pulverizați pe zonele obișnuite, cum ar fi ușile, ferestrele, iarba și florile. Grădină sau terasă. Puteți face același lucru cu un amestec de ulei de cocos și oțet alb.

Gandaci de bucatarie

De departe cea mai respingătoare insectă de pe planetă, poate supraviețui dintr-o explozie nucleară și poate trăi chiar și cu capul tăiat. Pentru a scăpa de acești zombi înaripați într-un mod natural, încercați să lăsați în diferite părți ale casei
– coji de castraveți, pe care le urăsc din cauza mirosului. Așezați și frunze de dafin în dulapuri, pervazuri și uși exterioare.

Furnicile

Dacă observați caracteristicul „rând” negru care indică faptul că furnicile muncitoare fac … parada, presară boia, scorțișoară, naftalină sau fum de țigară pe ea. De asemenea, puteți face un insecticid natural, amestecând coaja de lămâie cu apă și pulverizându-l pe cuib și să faceți un … scut pentru casa dvs. stropind oregano sau bicarbonat de sodiu pe ușile din față și ferestre. Menta pare, de asemenea, să le respingă, așa că puteți lăsa câteva pungi de mentă în diferite locuri „periculoase”.

Muste

Zburătoare și enervante, muștele pot fi îndepărtate dacă așezați plicuri străpunse cu mentă, frunze de dafin, usturoi sau eucalipt în diferite părți ale casei. Dacă găsiți pe piață ulei de eucalipt, udați o bucată de pânză și o puteți atârna în locul dorit pentru a scăpa de ele.

Metode naturale care ne ajuta sa alungam țânțarii.

metode naturale prin care scăpăm de țânțari
– Lămâie – Taie patru felii de lămâie, pune-le timp de o oră la fiert în 250 ml apă. Adaugă apa când este nevoie, răceşte apoi soluţia, filtreaz-o şi pulverizeaz-o în camere.

– Busuioc – Pune bucheţele de busuioc în dreptul ferestrelor sau cumpără ghivece cu busuioc pe care să le aşezi pe pervazul geamurilor. Poţi încerca şi cu alte plante aromatice precum rozmarin sau pelin.

– Frunze de nuc – Pune într-un bol din sticlă sau inox mai multe frunze de nuc şi dă-le foc. Plimbă-te în fiecare încăpere a casei şi lasă fumul să se împrăştie.
El va aroma camerele, dar va goni şi ţânţarii datorită concentraţiei mari de iod. Dacă nu vrei să le dai foc, pune frunzele într-un bol şi lasă-le în încăperile casei tale.
– Plante aromatice – Plantează în ghivecele de la fereastră cimbru, busuioc sau mărar. Ţânţarilor nu le place mirosul acestor plante aromatice.
– Uleiuri esenţiale – Pune în lampa de aromaterapie câteva picături de ulei esenţial de mentă, cedru, eucalipt. Aromele vor ţine la distanţă ţânţarii din casa ta.

– Muşcatele – Aşază la geamurile casei tale ghivece cu muşcate. Acestea, pe lângă faptul că sunt foarte frumoase, ţin la distanţă ţânţarii.
– Lavanda – Lavanda are un miros foarte plăcut şi liniştitor, însă ţinută în bucheţele la geam, în soare, va împiedica insectele să intre în casă.
– Mentă – Atât muştele cât şi ţânţarii nu suportă mirosul de mentă. Deci, cumpără unul sau două ghivece cu mentă şi pune-le pe pervazul camerelor din locuinţa ta.

– Usturoiul – Pisează câţiva căţei de usturoi şi pune-i într-un bol. Aşază recipientul pe noptiera de lângă pat sau, dacă te deranjează mirosul, ţine-l pe masă. În camera respectivă nu vei mai avea nici un ţânţar.

– Iarba mâţei – Această plantă, care mai este cunoscută şi sub denumirea de menta-pisicii, ţine departe ţânţarii prin uleiul esenţial pe care îl degajă. Se pare că această plantă este mai puternică decât orice spray pe care îl găseşti în comerţ.
Reţetă de preparat acasă contra țânțarilor

200 ml apă caldă, 100 g de zahăr brun sau alb, 1g de drojdie de bere şi un pet reciclabil. Aceasta este reţeta-minune pentru a scăpa de ţânţarii din casă! Se taie sticla pe jumătate, iar în partea de jos punem toate ingredientele. Scoatem capacul şi aşezăm partea de sus a scticlei cu gâtul în jos.

Cele două părţi se lipesc apoi între ele, cu o bandă adezivă. Secretul este că ţânţarii vor fi atraşi de dulceaţa amestecului, iar dioxidul de carbon emanat din acest amestec le va fi fatal.

Sursa