Tratament naturist impotriva caderii parului

Caderea parului poate fi stopata cu ajutorul tratamentelor naturiste. Iata mai jos o lista cu solutii pentru regenerarea parului in mod natural.

– Scalpul se maseaza cu ulei de masline sau cu ulei de ricin. Masajul se face cu 1-2 ore inainte de spalare si se acopera cu un prosop. Se spala cu sampon si se clateste cu apa calda in care s-au adaugat doua linguri cu zeama de lamaie sau otet. Tratamentul se repeta timp de doua saptamani.

– Se beau doua cani pe zi cu infuzie din radacina de brusture. Se pune cate o lingurita de planta maruntita la o cana de apa clocotita, se acopera si se lasa sa stea 10 minute. Se strecoara si se bea.

– Se amesteca sase linguri de ulei de masline, 5 linguri ulei de ricin, trei-patru linguri de Vitamina A, patru fiole de Vitamina C si un gabenus de ou. Amestecul se aplica pe parul ud si se insista in zona radacinii. Parul se strange si se acopera cu o casca sau un prosop. Se lasa sa actioneze timp de 30-60 de minute. Tratamentul se aplica la fiecare spalare, timp de cel putin o luna.

– Se maseaza scalpul cu alifie de propolis, zilnic, timp de 4-5 luni.

– Parul se clateste, cu infuzie de coada calului, masand scalpul. Se pun 3 linguri de planta maruntita la un litru de apa clocotita, se acopera vasul, se lasa sa stea 5-10 minute, apoi se strecoara si se foloseste.

– Se maseaza scalpul cu otet de mere, timp de o saptamana, de cateva ori pe zi.
– Se maseaza radacina parului cu tinctura de lavanda din abundenta, dupa care capul se acopera. Frictionarea cu tinctura, conform prospectului, se face o data pe zi, seara, se tine apoi acoperit 1-2 ore, dupa care se spala bine, de preferat cu sampoane naturale.

– Amestecati 6 g suc de rostopasca planta, sapun alb si unguent camforat, pana obtineti o alifie omogena. Se spala parul, clatindu-se foarte bine, apoi se realizeaza o infuzie din frunze de rostopasca (1/2 lingurita de planta maruntita, peste care turnati 200 ml apa clocotita, acoperiti vasul pentru 8 ore, apoi strecurati). Dupa realizarea infuziei se aplica alifia la radacina firelor de par si se frictioneaza energic. Recomandari naturiste si eficiente pentru cresterea parului.

– Se maseaza radacina parului cu o combinatie in proportii egale de tincturi de urzica si tinctura de ardei iute.

– Tinctura de usturoi se foloseste de 1-2 ori/saptamana, prin frectionarea radacinii firului de par. De asemenea, se recomanda folosirea unui sampon natural obtinut din combinarea a doua galbenusuri de ou cu doua linguri din combinatia de tincturi pentru cresterea parului prezentate anterior (urzica, brusture, ardei iute, mesteacan, in proportii egale) si 4 linguri de apa, urmata de o amestecare energica. Samponarile cu ou si tincturi se fac in mod obisnuit, inlocuind samponul sintetic, de 1, 2, 3 ori pe saptamana, in functie de necesitati (lungimea parului, poluarea aerului, etc).

– Spalarea capului cu decoct de pedicuta, ajuta la cresterea parului.

Preluat: https://sfaturi-idei-si-povesti-despre-viata.ro/