Cele mai bune metode de exfoliere a tenului

1. Ceaiul verde
Prepara o cana de ceai verde concentrat. Acesta combate eficient imbatranirea, reduce ridurile si inflamatiile,ba chiar ajuta la uniformizarea culorii tenului. Pune ceaiul intr-un bol si asteapta sa se raceasca. Adauga treptat zahar. Amestecul trebuie sa capete o consistenta de pasta insa trebuie sa ramana suficient de umed astfel incat sa poata fi aplicat pe fata cu usurinta. Adauga apoi si o lingurita de miere si amesteca bine. Aceasta face minuni pentru piele avand rol antibacterian dar este si un excelent agent de hidratare. Inainte sa iti masezi fata cu produsul astfel obtinut, asigura-te ca pielea este foarte bine demachiata si curata. Indeparteaza totul cu un prosop moale de bumbac inmuiat in apa calduta apoi spala-te pe fata cu apa rece.

2. Uleiuri naturale
Pune jumatate de cana de ulei intr-un bol. Acesta poate fi de cocos, masline, migdale sau struguri. Adauga 2-3 lingurite de zahar si amesteca pana obtii un fel de pasta. Toarna in amestec si o lingurita sau doua de suc de lamaie proaspta stros. Acesta uniformizeaza tenul si lupta impotriva excesului de sebum.

3. Fulgi de migdale
Peste o ceasca de fulgi de migdale amesteca jumatate de ceasca de ulei de migdale. Daca nu ai la indemana, poate fi inlocuit cu succes de uleiul de masline. Pentru aroma, poti adauga cateva picaturi de ulei esenatial in functie de preferintele tale. Noi iti recomandam sa incerci uleiul de levantica. Despre acesta se crede ca are efecte benefice pentru cei care sufera de insomnie.

4. Malai
Exfolierea cu malai se poate repeta o data la cateva zile, fara nicio problema. Acesta nu irita tenul si nici nu il usuca. Toarna putin apa peste el si amesteca-l usor astfel incat sa obtii un produs care are consistenta unui terci. Aplica-l pe fata curata si maseaza folosind miscari circulare. Curata-l apoi cu putin apa calda.

5. Ovaz
Peste o lingura de ovaz, adauga o lingurita de suc de lamaie proaspat stors si 2 lingurite de iaurt. Acest amestec iti curata delicat fata. In plus, netezeste pielea, ii confera fermitate, inchide porii si hidrateaza profund.

6. Lapte si miere
Daca ai pielea grasa, ia o lingura de lapte degresat, o lingurita de miere si si o lingurita de fulgi de migdale mai fini. Amesteca totul si maseaza viguros. Daca ai pielea uscata, inlocuieste laptele cu smantana iar daca tenul tau este normal sau mixt, foloseste lapte care are 2% grasime.

7. Banana
Poti folosi acest amestec si in locul unei masti. Peste 2 lingurite de banane zdrobite, adauga 2 lingurite de fulgi de ovaz, o lingurita de lapte si o lingurita de miere.
Daca vrei sa folosesti aceasta combinatie ca pe o masca, intinde uniform si lasa-o sa actioneze timp de 15-20 minute apoi clateste cu apa calduta.
Daca vrei sa-ti exfoliezi tenul, maseaza-ti fata timp de cateva minute apoi indeparteaza totul cu un prosop moale apoi spala-te cu apa rece.

8. Zat de cafea
Amesteca zatul de cafea cu cateva picaturi de crema hidratanta. Maseaza-ti bine pielea curatata in prealabil si clateste cu apa calda. La final stropeste-ti fata cu apa rece. Aceasta procedura este esentiala la finalul procesului de exfoliere deoarece diferenta de temperatura pune sangele in miscare iar apa rece va ajuta la inchiderea porilor.

9. Praf de copt
Pare un ingredient destul de neobisnuit pentru un tratament cosmetic insa praful de copt este un agent de curatare delicat, benefic pentru toate tipurile de ten.
La doua lingurite de fulgi de ovaz adauga o lingurita de praf de copt. Amesteca-le bine si adauga o cantitate de apa suficienta pentru a obtine o pasta. Aplica totul pe piele si maseaza delicat. Clateste-te cu apa calda si sterge-ti fata usor, prin tamponare.

Preluat: https://sfaturi-idei-si-povesti-despre-viata.ro/