Tratament – minune cu bicarbonat și aspirină pentru prevenirea bolilor la tomate

Acest tratament cu bicarbonat și aspirină face minuni la roșii. Poate fi folosit în scop preventiv întrucât ajută la combaterea bolilor tomatelor.

În lunile de primăvară, din cauza umidității și a ploilor dese, roșiile pot dezvolta boli. Ei bine, rețeta de mai jos te poate ajuta să preîntâmpinii această problemă.

Cei care au folosit combinația dintre bicarbonat și aspirină au avut succes inclusiv la plantele care erau deja afectate (cu pete negre pe frunze).

Cum funcționează

Aspirina este ideală pentru roșii. Ea acționează asemenea unui hormon din tomate, care declanșează o reacție de apărare.

Aspirina face planta să creadă că este atacată. În consecință, o stimulează să dezvolte un răspuns imun la atac. Astfel, bolile sunt împiedicate să mai apară pe frunze.

Bicarbonatul de sodiu modifică nivelul pH-ului plantelor și împiedică atașarea bolilor de frunzele lor.

Soluție cu bicarbonat și aspirină pentru roșii

Prevenția este cea mai bună metodă de combatere a bolilor. Dacă vreți roșii sănătoase, împiedicații aderarea bolilor la frunzele lor. Folosiți cu încredere această soluție:

Ingrediente

  • 2 linguri de bicarbonat de sodiu
  • 2 aspirine
  • 1/2 linguriță de detergent de vase
  • 7,5 litri de apă

Preparare

Puneți apa într-un bidon de plastic. Adăugați bicarbonatul și aspirinele zdrobite și detergentul lichid.

Agitați bine recipientul, până la dizolvarea completă a ingredientelor și omogenizarea soluției.

Cum se aplică soluția de bicarbonat și aspirină de tomate

Pulverizați bine-bine tomatele. Îmbăiați-le complet în soluția de bicarbonat și aspirină, atât frunzele, cât și tulpina.

La final trebuie să arate ca și cum ar fi fost spălate în întregime.

Fiind o soluție ușoară, nu afectează cu nimic plantele. Astfel o puteți folosi și pentru alte plante care au probleme, precum vinetele, ardeii și dovleceii.

Sfaturi importante

Faceți întotdeauna un test înainte de a aplica o soluție pe toată planta. Pulverizați pe câteva frunze. Așteptați 24 de ore și vedeți dacă frunzele au suferit daune sau le-a mers bine.

Dacă nu apar reacții adverse, puteți folosi tratamentul pe întreaga plantă.

Un alt aspect esențial: Nu folosiți tratamentul cu bicarbonat când temperaturile afară au depășit 32 de grade Celsius. Asta deoarece frunzele tomatelor sunt mai slabe și nu pot suporta soluția.

Sursa