Cum să revenim în formă după sărbători și să ne pregătim pentru vară? Strategii eficiente de la specialist

După perioada sărbătorilor pascale, mulți dintre noi se confruntă cu câteva kilograme în plus, un rezultat firesc al meselor bogate în preparate tradiționale.

După perioada sărbătorilor pascale, mulți dintre noi se confruntă cu câteva kilograme în plus, un rezultat firesc al meselor bogate în preparate tradiționale. Deși am face orice să scăpăm de ele, o scădere rapidă în greutate duce la privarea organismului de nutrienți cheie, determinând apariția stărilor de oboseală, nervozitate și pofte incontrolabile. Însă, oricare ar fi obiectivele de slăbire, pentru a menține rezultatele pe termen lung, trebuie să schimbăm obiceiurile alimentare și să avem activitate fizică regulată.

Medicul nutriționist Șerban Damian oferă câteva strategii eficiente pentru a ne redobândi silueta și a ne îmbunătăți sănătatea prin alimentația și exerciții fizice.

Odată ce știți câte calorii are nevoie corpul pentru a slăbi în siguranță, aveți nevoie de un plan de dietă, una dintre cele mai bune modalități de a rămâne pe drumul cel bun.

Legumele de sezon: Aliații sănătății

Carbohidrații buni – Sursă sigură de energie

Într-un proces de slăbire sănătos este important să consumăm alimente de calitate. Alimentele integrale nu numai că au un conținut mare de nutrienți esențiali pentru organism, dar oferă și multe alte beneficii pentru sănătate. O dietă sănătoasă constă din legume, carbohidrați, proteine slabe, vitamine, minerale, grăsimi sănătoase și apă.

Leguminoasele: O sursă excelentă de proteine

Leguminoasele, cum ar fi fasolea, lintea și năutul, sunt bogate în proteine și fibre, contribuind la reglarea glicemiei și la controlul poftei de mâncare. Sunt ideale în salate sau ca și garnitură. Proteinele pe bază de plante, sunt de asemenea, surde bune proteine slabe și sunt o opțiune excelentă pentru dietele vegane.

Proteine de calitate: Baza unei diete echilibrate

Hidratarea: Nu uitați de apă!

Apa este esențială pentru buna funcționare a organismului și pentru eliminarea toxinelor. Medicul recomandă consumul a cel puțin 2 litri de apă pe zi, mai ales în perioadele de activitate fizică intensă.

Sportul în aer liber: Vital pentru corp și minte

Pentru a obține suficiente vitamine și minerale, ar trebui să consumați în jur de 5-6 porții de fructe și legume pe zi. Pentru a pierde în greutate, alegeți fructe cu conținut scăzut de calorii, cum ar fi fructe de pădure, mere și grapefruit.

Pe lângă aceste sfaturi practice, Dr. Șerban Damian a lansat recent o platformă de cursuri de nutriție online, care poate servi drept un ghid detaliat pentru cei interesați să-și îmbunătățească alimentația și să scape de kilogramele în plus. Cursurile acoperă diverse teme, de la fundamentul unei alimentați sănătoase, până la strategii personalizate de slăbire și menținere.

Așadar, înainte de a începe, trebuie să vă stabiliți un obiectiv realist pentru o pierdere în greutate sănătoasă de 1-2 kilograme pe săptămână. Pentru acest lucru, trebuie să faceți modificări permanentele, dar aplicând schimbările mai sus și incluzând activitatea fizică regulată în planul de slăbire, monitorizarea aportului zilnic de calorii și consumul de alimente sănătoase, în cel mai scurt timp veți putea atinge obiectivele dorite.

Sursă