Top 3 ULEIURI volatile care purifică şi vindecă PLĂMÂNII

Administrate intern, dispersate în atmosferă sau adăugate în apa de baie, uleiurile volatile ajung rapid în plămâni, acţionând ca un adevărat purificator.

Le găsim în magazinele naturiste şi au efecte benefice asupra plămânilor şi respiraţiei:

Uleiul volatil de mentă

Dilată bronhiile, măreşte spontan amplitudinea respiraţiei, dezinfectează plămânii şi căile respiratorii superioare. De asemenea, combate senzaţia de sufocare la bolnavii cronici de astm şi de bronşită.

Uleiul volatil de cimbru

Spre deosebire de multe din antibioticele şi antiviralele obţinute pe cale chimică, uleiul volatil de cimbru este mai puternic ca acţiune antimicrobiană. S-a dovedit foarte util în virozele respiratorii, în astmul bronşic, precum şi în pneumonia produsă de diverşi microbi.

Uleiul volatil de eucalipt

Opreşte tusea, fluidifică secreţiile bronsice, uşurând respiraţia. Se poate folosi în răcelile de tot felul, precum şi în bronşitele cronice.

Administrarea uleiurilor volatile

Intern, se iau 2-3 picături de ulei cu puţină miere, de 3 ori pe zi. Pentru efecte benefice, durata tratamentului va fi de minimum 7 zile.

În apa de baie –  se adaugă 10-20 de picături de ulei volatil; operaţiunea se repetă la aproximativ  10 minute, deoarece în contact cu apa fierbinte aceste substanţe se evaporă foarte repede; în acest caz, uleiurile volatile pătrund pe căile respiratorii în plămâni odată cu aerul inspirat, şi prin piele, pe care o străbat cu uşurinţă, acţionând direct şi foarte rapid.

Dispersarea în atmosferă – pentru încăperi, se folosesc lămpile de aromoterapie care se găsesc acum în Plafaruri şi magazine naturiste; este foarte importantă pentru prevenirea îmbolnăvirii în timpul epidemiilor, ca de altfel, pentru tratarea unor boli respiratorii, în special infecţioase.

De ce ne cedează plămânii

Din cauza aerului pe care îl respirăm – din ce în ce mai poluat – datorită faptului că unu din doi oameni este fumător activ sau pasiv, din cauza alimentaţiei artificiale şi abuzului de medicamente care ne scad imunitatea, pentru că majoritatea oamenilor trăiesc în mari aglomerări urbane, unde microbii se transmit foarte uşor prin aer.

Prevenirea bolilor de plămâni se poate face doar utilizând mijloace naturale, care să ne întărească rezistenţa organismului faţă de agresiunile factorilor de mediu.

Sursa