Tonic împotriva infecţiilor.

Tonic împotriva infecţiilor.

Ingrediente:

700 ml suc de oțet organic din cidru de mere

2 linguri de pulbere de turmeric

1/4 cană de ceapă (tăiată mărunt)

1/4 cană de usturoi (tocat mărunt)

2 ardei iuţi proaspeţi

2 linguri de hrean (ras)

1/4 cană de ghimbir (ras)

Pune toate ingredientele, mai puţin oţetul, într-un bol, amestecă bine și toarrnă amestecul într-un borcan cu capac. Adaugă oțetul de cidru de mere pînă se umple recipientul. Se închide borcanul și se agită de mai multe ori pe zi, timp de 2 săptămâni. Se filtrează prin tifon. Sucul obţinut se păstrează într-un recipient de sticlă, în frigider.

Se ia cîte o lingură din acest tonic, la început, apoi se creşte cantitatea treptat, în fiecare I, pînă se ajunge la un păhărel de lichior pe zi. Copiilor li se dau doze înjumătăţite.

Aceasta este o băutură complet naturală, fără efecte secundare. Este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale. Fiecare componentă are virtuţi terapeutice de excepţie:

Oțet de mere. Ajută la pierderea kilogramelor în plus, alcalinizarea corpului, moderarea nivelului de colesterol și chiar la reducerea riscului de cancer. Acest ingredient comun de uz casnic are proprietăți antibiotice şi antiseptice.

Ardei iute. O substanță numită capsaicină din ardeiul iute oferă proprietăți excelente antiinflamatorii. Acesta aduce beneficii în ameliorarea artritei, stimularea imunităţii, prevenirea cancerului de prostată, de plămîni, reduce riscul de diabet zaharat de tip 2 şi contribuie la scăderea în greutate.

Hrean. Cu proprietăți antimicrobiene şi antibacteriene 3extraordinare, e utilizat pentru a trata mai multe tipuri de infecții, printre care cele pulmonare și ale tractului urinar.

Ceapă. E un antibiotic natural puternic, are efecte antiinflamatorii, protejează împotriva radicalilor liberi, stimulează sistemul imunitar, scade nivelul colesterolului şi reglează nivelul de zahăr din sînge.

Ghimbir. S-a demonstrat că gingerolul învinge infecțiile.

Usturoi. Are superproprietăți antiinflamatorii, antifungice, antibiotice şi antiparazitare. Usturoiul este, de asemenea, o bună sursă de antioxidanţi, vitamine, minerale și alți nutrienți esențiali.

Turmeric. I se spune condimentul miracol. Ajută la slăbit, ameliorează artrita, previne boala Alzheimer, îmbunătăţeşte digestia, ameliorează simptomele în fibroza chistică, blochează instalarea cancerului, scade colesterolul şi tensiunea arterială, previne bolile de inimă, curăță ficatul de toxine, scade riscul de leucemie, îmbunătățește sănătatea pielii.

Sursa: naturalnews.com