Tinctura și uleiul de usturoi – în cazul infecțiilor pulmonare, curățarea vaselor de sânge. Preparare și administrare

Tinctura și ulei de usturoi preparat acasă. Utile în cazul infecțiilor pulmonare, curățarea vaselor de sânge. Preparare și administrare.

Tinctura

  1. Într-o sticlă de 500 ml cu gâtul larg se toarnă 1/3 țuică, se adaugă 2 căpățâni de usturoi pisate și se lasă la măcerat 24-48 de ore, la întuneric. Se mai toarnă apă fiartă și răcită, până se umple sticla.
  2. Pentru afecțiunile pulmonare, se prepară tinctura din 40 g de usturoi și 100 ml de țuică. Din ambele remedii se beau câte 10 picături, de 2-3 opri pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. Pentru curățarea vaselor de sânge se beau câte 5 picături de tinctură, diluate cu o lingură de apă rece, de trei ori pe zi, înainte de masă.

Uleiul de usturoi

  1. Se curăță două căpățâni de usturoi, se toacă mărunt și se pisează în piulița de lemn. Terciul astfel obținut se amestecă cu 150 ml ulei de floarea soarelui presat la rece. Se pune într-o sticlă, se închide bine și se expune la razele soarelui timp de 10 zile. Se agită sau se amestecă de 2-3 ori pe zi. Se filtrează prin 3 straturi de tifon. Se amestecă cu jumătate linguriță de glicerină și se pasează la rece, într-o sticlă sticluță de culoare închisă astupată ermetic, timp de 2 luni. Înainte de consumare, ulei se încălzește pe baie de aburi, până la temperatura de 35 de grade. Se bea câte o linguriță, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă.
  2. O altă variantă de preparare a uleiului. O capatana de usturoi de mărime medie se pisează. Terciul astfel obținut se pune într-un borcan de sticlă, se amestecă cu un pahar de ulei și se pune la frigider. Se administrează o linguriță de ulei amestecată cu o linguriță suc de lămâie proaspăt stors, de 3 ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă. O cură durează 2-3 luni, iar după o pauză de 30 de zile, se repetă.

Utilizare : se folosește pentru tratarea proceselor inflamatorii din gură, urechi și nas, de asemenea, a spasmelor vaselor sanguine din creier, pentru sufocare și scleroza.

Sursă