Tinctura de păpădie – remediu miraculos împotriva bolilor grave și periculoase

Tinctura de păpădie este un remediu popular cunoscut pentru multe afecțiuni. Medicina tradițională servește ca alternativă la cea oficială. Tincturile din plante sunt foarte populare. Prepararea unei compoziții pe bază de păpădie oferă organismului protecție împotriva multor boli.

Acestea includ nu numai răceala comună, ci și boli de sistemului osos și ale articulațiilor. Același lucru se poate spune despre sistemul nervos, tractul digestiv. Păpădia are cea mai bogată compoziție chimică. Tinctura de păpădie întărește rețeaua capilară a vaselor de sânge, scade tensiunea arterială. Proprietățile tincturii protejează organismul de îmbătrânire, previn beriberi. În plus, există o îmbunătățire a funcțiilor vizuale.

Mulți dintre cei care studiază medicina tradițională susțin că o tinctură din păpădie este folosită chiar și pentru a proteja împotriva bolilor grave și periculoase. De exemplu, cancerul. Compoziția este utilă în timpul respectării prevenirii accidentelor vasculare cerebrale și atacurilor de cord. Poate fi folosită pentru a trata ateroscleroza și ficatul. Tinctura de păpădie reduce iritabilitatea, anxietatea și are un efect calmant. De asemenea, compoziția este prescrisă pacienților care suferă de patologii cardiace și tulburări ale sistemului nervos. În plus, lista bolilor pe care tinctura le tratează cu diferite metode de utilizare este foarte largă. Medicamentul este luat intern și extern.

Utilizarea comprese și frecare:

  1. În tratamentul de tusei.
  2. În bolile căilor respiratorii.
  3. Pentru artrită.
  4. Când apare reumatismul
  5. Pentru boli de piele: pentru gută, eczeme. Pentru mâncărime și erupții cutanate

Frecarea este considerată eficientă atunci când vine vorba de simptome răcelii la adulți și copiii mici. În plus, este important să știți cu ce ajută tinctura.

Proprietățile medicinale ale tincturii de păpădie

Păpădia este înzestrată cu oligoelemente cu proprietăți benefice. Aici poți menționa fosfor, mangan, fier. Păpădia conține o întreagă gamă de vitamine. A,P,C, grupa B. Toate elementele utile enumerate sunt tinctură de păpădie cu vodcă. Acest lucru se datorează utilizării compoziției pentru tratamentul diferitelor boli. Vorbim despre compoziția biochimică, merită să ne concentrăm asupra faptului că, datorită acesteia, are loc formarea proprietăților medicinale în tinctura din rădăcină sau din florile de păpădie. Printre acestea, manifestarea următoarelor proprietăți este deosebit de importantă:

  • diuretic și bilă;
  • antipiretic;
  • proprietăți generale de întărire;
  • decongestionant;
  • analgezic;
  • proprietăți calmante;
  • hematopoietice;
  • regenerator;
  • proprietăți de purificare a sângelui;
  • laxativ;
  • reducerea presiuni;
  • proprietăți detoxifiante.

Aplicare tincturii de păpădie

Compoziția obținută din păpădie swe folosește extern, și se face și pentru ingestie. Ce utilizare se găsește pentru tinctura de alcool depinde de tipul de boală.

Sursa