Sucul de rodie, ucide bacteriile, paraziții, ciupercile, candida și oprește creșterea celulelor canceroase.

Rodia acționează împotriva paraziților din toate organelor și sistemele corpului uman.

RODIA ARE PROPRIETĂȚI MEDICINALE

Fructele de rodie conțin doi compuși specifici, folosiți adesea pentru beneficiile lor asupra sănătății:

  • Punicalagina, un antioxidant de trei ori mai puternic decât cei regăsiți în vinul roșul sau în ceaiul verde; acesta se găsește în sucul de rodie, dar și în tegumentele acesteia, din care se obțin extractul și pudra de rodie.
  • Acidul punicic, prezent în uleiul obținut din semințe de rodie, este principalul acid gras din rodie, un tip de acid linoleic conjurat, cu efecte biologice precum susținerea procesului de scădere în greutate și controlul diabetului, care poate oferi sprijin și în reducerea apariției cancerului de sân și a celui de prostată.

RODIA ARE EFECT ANTIINFLAMATOR

Inflamația cronică este responsabilă de apariția mai multor afecțiuni precum cele cardiovasculare, cancerul, diabetul zaharat, obezitate și boala AIzheimer. Rodiile au proprietăți antiinflamatoare, datorită conținutului bogat în antioxidanți. Acești compuși manifesta proprietățile antiinflamatoare la nivelul tractului digestiv, al țesutului mamare și al colonului.

Într-un studiu desfășurat pe o perioadă de 12 săptămâni în rândul pacienților diagnosticați cu diabet, s-a demonstrat ca 250 ml de suc de rodie consumat zilnic au efectul de a reduce markerii inflamatorii CRP ( proteina C reactivă ) și IL6 ( interleukina 6 ) cu până la 32%, respectiv 30%.

RODIA POATE AJUTA ÎN LUPTA CU INFECȚIILE FUNGICE ȘI BACTERIENE

Compușii rodiei pot ajuta la combaterea microorganismelor dăunătoare. Anumite tipuri de bacterii, precum și Candida albicans reacționează la compușii din rodie. Aceasta oferă protecție organismului împotriva infecțiilor și a inflamațiilor bucale și s-a dovedit a fi eficientă inclusiv în ameliorarea simptomelor gingivitei, parodontitei și a stomatitei dentare.

Alte beneficii:

RODIA POATE AJUTA ÎN CONTROLUL CANCERULUI DE SÂN

Compușii activi regăsiți în fructele rodiului au același efect și în fața celulelor canceroase situate la nivelul sânului. Până în prezent, doar studiile de laborator au confirmat acest efect, astfel că este necesară mai multă cercetare, pentru ca rolul anticancerigen să fie confirmat pe deplin.

Previne bolile de inimă. Studiile arată că sucul de rodie îmbunătățește fluxul sangvin și protejează arterele și inima. În plus, poate încetini dezvoltarea plăcii bacteriene și acumularea colesterolului în artere. De asemenea, ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Crește imunitatea C. Sucul de rodie conține o cantitate mare de vitamina C, asigurând, astfel, necesarul zilnic de vitamina C. În plus, consumul regulat al acestuia crește imunitatea organismului și îl menține sănătos.

Are proprietăți antiinflamatoare. Sucul de rodie este un puternic antiinflamator, astfel că ajută la reducerea inflamației din întreg organismul, previne stresul oxidativ și unele boli asociate cu acestea.

Favorizează digestia. Rodia este cunoscută pentru acțiunea sa benefică asupra digestiei, fiind prielnică și persoanelor care se confruntă cu boala Crohn, colita ulcerativă sau alte boli inflamatorii ale instestinelor.

Sursă