Fierbem morcovi și sfecla pentru a curăța sângele și a ne întări organismul

Curățirea sângelui, întărirea imunității, convalescentă

500 g de sfeclă și 500 g de morcov se taie mărunt. Peste legume se toarnă apa clocotită cât să le acopere și se fierb pe foc timp de 30 de minute. Când legumele sunt fierte, se adaugă câte o cană de stafide și caise uscate și se lasă să mai fiarbă 5 minute. După răcire, preparatul se amestecă cu două linguri de miere de albine și se lasă pentru 12 ore la răcoare. Se consumă de trei ori pe zi, câte 100 – 150 g, timp de o lună.

Este bogată în antioxidanți

Probabil ai auzit de multe ori cât de necesari și benefici sunt antioxidanții pentru organism, dar știi care sunt de fapt avantajele pe care le oferă aceste elemente naturale?

  • Întăresc celulele, contribuind la menținerea sănătății acestora. Acest lucru este benefic și pentru ficat.
  • Antioxidanții luptă împotriva radicalilor liberi, protejând țesuturile și îmbunătățind starea generală de sănătate.

Litiază renală

Tratamentul este indicat pentru curățarea rinichilor de nisip, însă și pentru îmbunătățirea digestiei și reglarea tensiunii arteriale.

Ingrediente:

  • 3-4 sfecle de mărime medie,
  • apă rece de izvor sau apă plată.

Mod de preparare

Sfecla, curățată de coajă, se taie în felii subțiri, care se pun într-un borcan de 3 litri. Peste ele se toarnă apă, în așa fel încât să rămână un loc gol de 2-3 degete. Gura borcanului se acoperă cu un strat de tifon, iar recipientul se lasă la temperatura camerei, timp de 7-8 zile. În toată această perioadă, conținutul se amestecă zilnic, cu o lingură de lemn. La final, lichidul se strecoară în alt vas și se păstrează la frigider.

Administrare

Preparatul se bea fără restricții. Pe lângă curățarea rinichilor de nisip, în 5-6 luni este posibilă îmbunătățirea digestiei și reglarea tensiunii arteriale.

Pietre în colecist

Pentru eliminarea pietrelor din colecist, concomitent cu alte metode, se administrează și siropul de sfeclă.

Ingrediente:

  • 1 kg, sfeclă;
  • 2 litri apă.

Mod de preparare

Sfecla tăiată felii subțiri se fierbe în apă, pe foc mic, până când se obține un sirop concentrat.

Administrare

Se beau câte 150 ml, de 4 ori pe zi, cu 40 de minute înainte de masă.

Hipertensiune

Se amestecă în părți egale suc de sfeclă cu miere de albine. În locul mierii se poate folosi suc de păducel. Se beau câte 2 linguri de preparat, de 3 ori pe zi.

Sursă