SITUAŢIA DUMURILOR. Viscol în mai multe zone din ţară: Drumuri închise şi restricţii din cauza ninsorii puternice

CNAIR a închis sectoare de drum sau a instituit restricţii de tonaj pe mai multe drumuri naţionale din Bacău, Buzău şi Vrancea şi cauza ninsorii şi a viscolului puternic, care determină vizibilitate redusă.

Un autocar cu 40 de persoane a rămas blocat vineri pe raza localităţii Lacu Roşu, judeţul Harghita, din cauza drumurilor înzăpezite. Nu sunt probleme cu persoanele din mijlocul de transport în comun, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, pentru deblocarea autocarului intervin două utilaje. Autovehiculul a rămas blocat pe DN 12 C, la Lacu Roşu, localitate componentă a municipiului Gheorgheni.

”DN 12 C este blocat din cauza înzăpezirii, pe raza localităţii Lacu Roşu. Un autocar cu 40 de persoane este blocat pe drum. Intervin două utilaje de la Drumuri Naţionale. Nu sunt probleme cu persoanele din autocar”, a transmis ISU Harghita.

De asemenea, şi alte drumuri din Harghita sunt înzăpezite, iar accesul pe ele nu este posibil.

Pe DN 15, la Pasul Creangă, se acţionează cu două utilaje de la Districtul Borsec pentru deszăpezire. Accesul maşinilor nu este posibil.

Două drumuri din Vrancea închise, restricţii pe alte 3 drumuri. Trafic feroviar întrerupt în Gorj

Două drumuri naţionale din judeţul Vrancea sunt închise din cauza viscolului, iar restricţii de tonaj au fost impuse pe alte trei drumuri din judeţele Bacău şi Buzău, potrivit Infotrafic. Traficul feroviar este întrerupt în judeţul Gorj.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că circulaţia rutieră este întreruptă din cauza viscolului pe DN23B, între Măicăneşti şi Ciorăşti şi pe DN2N, între Bogza şi Dumbrăveni din judeţul Vrancea.

Toto din cauza viscolului, s-a impus restricţie de tonaj (3,5 tone) pe trei tronsoane de drumuri naţionale: DN11 Oneşti – Oituz, judeţul Bacău (până la ora 09.00), DN2G Bacău – Moineşti, judeţul Bacău (până la ora 10.00) şi DN22 Râmnicu Sărat – Brăila (pe raza judeţului Buzău).

Potrivit Infotrafic, traficul feroviar este întrerupt pe secţia de cale ferată 202, după ce locomotiva trenului Regio 2092, care se deplasează pe ruta Târgu Jiu – Craiova, s-a defectat între staţiile CF Cărbuneşti şi Jupâneşti, în judeţul Gorj.

Nu sunt anunţate porturi sau aeroporturi închise.

Astfel, pe DN 11 între Poiana Sărată – Oneşti şi pe DN 2G între Bacău – Moineşti, judeţul Bacău, CNAIR a instituit, vineri dimineaţă, restricţie de tonaj pentru autovehiculele cu sarcina maximă admisă mai mare de 3,5 tone, din cauza ninsorilor abundente si viscolului care determină vizibilitate redusă.

Pe parcursul nopţii, CNAIR a decis închiderea DN 23B, între localităţile Măicăneşti şi Ciorăşti, şi a DN 2N, între localităţile Bogza şi Dumbrăveni, în judeţul Vrancea, din cauza ninsorilor abundente si viscolului care determină vizibilitate redusă.

Totodată, compania a instituit restricţie de tonaj pentru autovehiculele cu sarcina maximă admisă mai mare de 3,5 tone pe DN 22, între localităţile Râmnicu Sărat şi Băile, judeţul Buzău, din cauza viscolului.

You cannot copy content of this page