SIROPUL de conifere ajută în BRONHOPNEUMOPATIA cronică (rețetă)

Termenul de bronhopneumopatie se referă la mai multe afecțiuni care vizează bronhiile și parenchimul pulmonar, precum bronșita, bronhopneumonia, pleurezia, bronșita capilară, bronșiolita, bronșectazia sau stafilococica pulmonară.

Printre plantele medicinale cu un rol important în prevenirea și tratarea afecțiunilor respiratorii se numără și coniferele.

EFECTELE BENEFICE ALE CONIFERELOR

Sunt bogate în uleiuri volatile (pinen, camfen, limonen, caren), care acționează benefic asupra sistemului respirator, pulmonar, imunitar, cardiovascular și nervos.

Le putem utiliza în scop terapeutic sub formă de siropuri, ceaiuri, tincturi, extracte sau balsamuri și alifii în cazul afecțiunilor dermatologice.

Profesorul universitar Constantin Milică aduce în atenție și efectul pozitiv al pădurilor de conifere asupra sănătății umane, datorat emanațiilor de aerosoli bogați în uleiuri esențiale.

Aceștia contribuie la vindecarea unui spectru larg de probleme respiratorii, de la tuse, laringită, traheită și simptome de gripă, până la astm bronșic, bronșită, sinuzită, pneumonie sau tuberculoză.

Totodată, aerosolii răspândiți de conifere sunt benefici în tulburările nervoase și cardiovasculare, în bolile endocrine și în afecțiunile reumatologice.

BRONHOPNEUMOPATIE CRONICĂ – TRATAMENT NATURIST

Doctorul farmacist Ovidiu Bojor recomandă în tratarea bronhopneumopatiei cronice un sirop natural, obținut din muguri de conifere.

Sirop de conifere – rețetă

Ingrediente

  • 100 g de muguri de conifere ( pin, brad, molid )
  • 150 ml de alcool de 70 de grade
  • 500 ml de apă clocotită

Preparare

În primă fază, mugurii se zdrobesc și se pun la macerat în alcool, într-o cratiță cu pereții groși. Se acoperă și se lasă 12 ore. Peste macerat se adaugă apa clocotită, se amestecă, și se mai lasă încă 6 ore pentru extracția principiilor active.

În faza a doua, extractul se combină cu un sirop din zahar, preparat după această rețetă: 325 g de zahăr și 500 ml de apă.

Maceratul hidroalcoolic de conifere se combină cu siropul de zahăr răcit și apoi se strecoară printr-o bucată de tifon.

Se depozitează în sticluțe închise la culoare, închise ermetic, care se vor păstra într-un loc răcoros.

Din acest sirop aromat se vor lua câte 3-5 linguri pe zi. Doza pentru copii este de 3 lingurițe pe zi.

Sursa