Sirop natural din muguri de brad și lămâie – preparare la rece, cu miere, pentru afecțiunile respiratorii

Mugurii de brad sunt unul din cele mai eficiente leacuri pe care natura ni le pune la dispoziție pentru perioada rece a anului. Se culeg vara, între lunile mai și aprilie, când sunt mugurii verzi, din locuri nepoluate.

Siropul preparat din mugurii de brad ajută îndeosebi în afecțiunile aparatului respirator: tuse, bronșită, astm, taheită, laringită, guturai, sinuzită. Acționează de asemenea un tonic pentru sistemul nervos și imunitar, reducând stările de oboseală.

Este de asemenea recomandat în dureri de cap sau migrene, surmenaj psihic sau oboseală intelectuală și gastroenterită.

Dacă nu ați apucat să culegeți muguri de brad vara aceasta, puteți găsi sirop gata preparat la magazinele naturiste sau în farmacii. Toate acestea, valoarea terapeutică a siropului preparat acasă, din miere, fără miere, fără fierbere, este mult mai mare.

Sirop de muguri de brad cu miere la rece – rețetă

Pentru a prepara acest sirop, aveți nevoie de un borcan de sticlă încăpător

Alegeți mugurii de impurități, rupeți codițele maro, spălați-i și lăsați-i la scurs pe prosoape de hârtie. După ce s-au uscat complet, așezați în borcan mai întâi un start de mugurii de brad ( îndesați plantele puțin ), apoi câteva felii de lămâie, apoi un strat de miere, și tot așa, până când se umple borcanul. Ultimul strat trebuie să fie de miere. Închideți borcanul bine cu capacul, și lăsați ingredientele la macerat la loc întunecos. Nu uitați să agitați zilnic conținutul borcanului. La acest sirop se poate folosi și un start de cimbrișor.

După 1-2 luni, strecurați siropul rezultat și păstrați-l în sticle de culoare închisă la frigider. Acest sirop natural poate fi folosit în maxim 2 luni de zile.

Se poate lua câte 1 linguriță, de 3-4 ori pe zi, cu ceai cald ( nu fierbinte ) sau apă.

În cazul tusei și a bronșitei cronice, acest sirop are efecte calmante și ajută la dezinfectarea și regenerarea țesuturilor afectate. Se pot lua până la 10 lingurițe pe zi.

Persoanele slăbite, sau afectate de anemie pot face o cură vitaminizantă de 14 zile cu câte 2-3 lingurițe de sirop, pe zi.

Sursa