Sirop de tinctură din flori de Mâna Maicii Domnului pentru tulburări digestive, detoxifiere, afecțiuni respiratorii, diabet

Caprifoiul este o plantă decorativă, cu flori alb-gălbui, foarte parfumate. Populare i se mai spune Mâna Maicii Domnului. Este din ce în ce mai preferat întrucât se dezvoltă rapid, nu e pretențioasă sau gingașă și crește foarte deasă. Cu alte cuvinte, ține la distanță privirile curioșilor. Știai că poți prepara sirop de caprifoi pentru o stare de sănătate generală mai bună? Află mai multe din acest material.

Mai întâi vei găsi informații detaliate despre sirop. Apoi vei învăța și cum se prepară ceaiul de caprifoi, iar la final tinctura. Toate trei sunt remedii naturiste excelente. Bineînțeles, este necesar și sfatul medicului specialist. Oricât de bune ar fi leacurile de bătrâni, este posibile ca, uneori, să contracarează efectele medicamentației clasice.

Sirop de caprifoi

Pentru siropul de caprifoi îți trebuie: miere de albine de calitate, flori de caprifoi.

Mod de preparare: umple un borcan cu circa 500 gr de flori de caprifoi. Apasă pe ele, ca să le acopere. Înfiletează capacul la borcan și depozitează-l în frigider. În general, are nevoie de 30 de zile ca să se macereze. Dacă însă îți dorești un sirop mai concentrat, strecoară-l după numai 2 săptămâni.

Siropul se poate utiliza pentru diverse prăjituri, dar poate fi consumat și simplu, din diluarea cu apă simplă ori cu apă minerală.

Cum se prepară ceaiul de caprifoi

Pentru sirop ai nevoie de : 1 litru de apă clocotită, 1 ceașcă de boboci.

Mod de preparare: Pune bobocii de floare la infuzat. După 10 minute strecoară. Este indicat să bei 3 căni pe zi.

Tinctură preparată din flori de caprifoi

Iată ce anume îți trebuie ca să prepari tinctura din flori de caprifoi: 1/2 cană de glicerină.

Mod de preparare: Pune florile într-un borcan. Toarnă glicerina peste ele și apasă ușor, ca să îndepărtezi orice gol de aer. Glicerina trebuie să acopere integral florile. Înfiletează capacul borcanului și pune recipientul într-un loc însorit. După circa o lună, strecoară lichidul (ideal este să amesteci în el în fiecare zi ). Tinctura trebuie apoi mutată într-o sticlă de culoare închisă și depozitată într-un loc întunecos și răcoros. Se spune că are un termen de valabilitate de 5 ani.

Mod de utilizare:

Dacă te doare gâtul, ia câte o linguriță de tinctură de trei ori pe zi. Poți, de asemenea, să îți pui câteva picături sub limbă. Și de această dată va fi eficientă.

Tinctura din flori de caprifoi este ideală mai ales pentru tratarea durerilor din gât și a tușei. O poți prepara cu glicerină, pentru ca și copii să o consume (nu conține alcool, în acest caz).

Mâna Maicii Domnului- O plantă miraculoasă

Caprifoiul, popular cunoscut drept Mâna Maicii Domnului, este o plantă cu multe beneficii și efecte. Iată ce poți trata cu ea:

  • dureri în gât
  • controlul nivelul de zahăr din sânge, mai ales la persoanele care au indice glicemic mare
  • afecțiuni respiratorii, răceală, gripă, astm bronșic
  • infecții respiratorii
  • infecții bacteriene: streptococ, stafilococ, salmonella
  • infecții urinare
  • tulburări digestive, enterită, dezinterie
  • stimulează detoxifierea organismului.

Sursă