Simptomele sindromului Alice in Tara Minunilor

Simptomele oricărei condiții umane sunt dificil de clasificat. Complexitatea mașinii corpului uman necesita o înțelegere a dispariților funcționale ale corpului. Doua persoane diferite pot avea sindroame identice legate de doua etiologii distincte, deci trebuie sa luam in considerare distincțiile în argumentarea unei cauze.

Stim ce cauzeaza o migrena, dar nu stim exact de ce simptomele variaza atat de proeminent intre migrene. Unul ar putea avea episoade limitate la dureri de cap, altul la blituri luminoase, altul la voci puternice, altul la perceptii distorsionate. Si pentru unii, senzatiile ar putea fi toate dintre cele de mai sus.

Sindromul Alice in Tara Minunilor ancorează oamenii într-o lume nerealista, puerila si naiva, in care totul este grozav si nu exista obstacole sau provocări. A gândi în acest fel este periculos, deoarece vor fi cu adevărat frustrați atunci când vor percepe in cele din urma realitatea așa cum este.

Acest sindrom poate afecta oamenii la orice vârstă, dar cercetările sugerează că apare în principal la copii si adolescenți.

Episoadele acestui sindrom sunt diferite pentru fiecare persoana. Ceea ce experimentați poate varia de la un episod la altul. Un episod tipic durează câteva minute. Unele pot dura pana la o jumătate de ora.

Oamenii care experimentează sindromul Alice in Tara Minunilor sunt mai predispuși sa experimenteze migrene. Unii cercetători si medici considera ca poate fi un subtip rar de migrena.
De asemenea, ei pot resimți micropsia, ce este senzația când corpul sau obiectele din jurul tău sunt din ce in ce mai mici, iar macropsia este senzația, când corpul sau obiectele din jurul tău sunt din ce in ce mai mari. Ambele sunt experiențe obișnuite in timpul unui episod din sindromul Alice in Tara Minunilor.

Daca simțiți ca obiectele din apropierea dumneavoastră, sunt din ce in ce mai mari sau ca sunt mai aproape de voi decât sunt cu adevărat, va confruntați cu pelopsia. Opusul este teleopsia. Când percepeți obiectele ca devin din ce in ce mai mici sau mai departe de tine decât sunt cu adevărat. Unele persoane c își pierd si simțul timpului. Este posibil sa simtă ca timpul se mișcă mai repede sau mai încet decât este cu adevărat.

Simptomele sindromului Alice in Tara Minunilor

Ați putea simți ca nu va controlați membrele. La fel, sensul modificat al realității poate afecta modul in care va mișcați sau mergeți. Este posibil sa va simțiți necoordonat sau sa aveți dificultăți in mișcare, așa cum ați face in mod normal.

Potrivit unei revizuiri din 2016, cele mai frecvente cauze ale acestui sindrom par sa fie migrenele si infectiile cu virusul Epstein-Barr. Alte boli infectioase care pot provoca includ: virusul gripei A, mycoplasma, virusul varicelo-zosterian, Lyme, encefalopatie tifoida, streptococ pyogenes, cunoscut si sub numele de scarlatina si amigdalofaringita.

Alte cauze pot include leziuni cerebrale, tumori cerebrale, anumite medicamente, afectiuni psihiatrice, epilepsies au accident vascular cerebral.

Nu exista tratament pentru acest sindrom. Daca dumneavoastră sau copilul dumneavoastră aveți simptome, cel mai bun mod de a le trata este sa va odihniți si sa asteptați sa treacă. De asemenea, este important sa va asigurați pe dumneavoastră sau pe persoana iubita ca simptomele nu sunt dăunătoare.

Impreuna cu medicul dumneavoastra trebuie sa analizati care este cauza principala a episoadelor si astfel, aceasta informatie va poate ajuta la prevenirea unui episod. De exemplu, daca aveti migrene, tratarea acestora poate preveni viitoare episoade.

Simptomele sindromului Alice in Tara Minunilor

La fel, tratarea unei infectii ar putea ajuta la oprirea simptomelor.

Daca dumneavoastra si medicul dumneavoastra suspectati ca stresul joaca un rol, puteti constata ca meditatia si relaxarea pot ajuta la reducerea simptomelor.

Sindromul Alice in Tara Minunilor se intampla atunci cand realitatea unei persoane este complexa si dureroasa. Acest lucru se datoreaza faptului ca incearca sa se protejeze cumva. Acest tip de protectie impotriva a ceea ce se intampla in jurul lor poate fi cu adevarat de ajutor la inceput. Din pacate, le poate tine si departe de autenticitate.

Gandirea te ajuta sa evoluezi si sa progresezi; va permite sa investigati, sa descoperiti si sa efectuati fapte minunate. Problema incepe atunci cand nu o folositi eficient si adoptati un mod de gandire toxic care va impiedica cresterea.

Gandirea copilareasca este naiva, simplista si optimista. Astfel, este greu sa fii atent la orice adversitate. Totul este aparent usor si nu exista greutati acolo.

Este mult mai sanatos sa intampini un design pentru viitor in care sa fii constient de posibilele obstacole pe care le vei intalni, mai degraba decat sa incerci sa scapi de realitatea ta. Nu se va intampla niciodata si vei fi doar frustrat.

Dupa cum puteti vedea, trebuie sa va vorbiti in mod rational si realist. Astfel, trebuie sa lasati in urma fantezii distructive. Este destul de sensibil si legitim sa va urmariti visele pozitive, doar sa stiti ca nu va fi usor. In cele din urma, efortul depus pentru a le atinge te face sa-i apreciezi mai mult. Avand aceasta constientizare va va permite sa va proiectati proiectul, sa gasiti resurse pentru acesta, sa luati decizii bazate pe realitate si sa aveti mai mult succes in orice intreprindeti.

Sursa