Puterea salviei: Ceaiul miraculos pentru memorie, hormoni și sănătatea creierului

Salvia este o plantă meliferă originară din zona mediteraneană care crește cultivată în grădini însorite. Deține o tulpină mult ramificată ierboasă în partea superioară și lemnoasă în partea inferioară. Salvia este un excelent medicament, nu doar un condiment nelipsit din bucătărie. Haideți să vedem beneficiile acesteia.

Se adaugă o lingură de salvie la aproximativ 250 ml de apă și se lasă la foc până aceasta dă în clocot. Se lasă la răcit apoi se strecoară și se bea pe stomacul gol. Se administrează 3 căni cu infuzie pe zi cu 30 de minute înainte de mese. Acesta poate scădea febrea și stimula sistemul nervos dacă e consumată în cantitatea ideală. De asemenea decoctul de salvie se prepara dintr-un pumn nervos dacă e consumată în cantitatea ideală. De asemenea decoctul de salvie se prepară dintr-un pumn de frunze ce se fierb vreme de 10 minute într-un litru de apă, și acesta poate fi folosit ca metoda de tratarea a aftelor, stomatitelor, gingivitelor abceselor dentare dacă se fac spălături.

Conține antioxidanți: Ceaiul de salvie conține un număr foarte mare de antioxidanți. Aceștia au rolul de a opri efectele dăunătoare ale radicalilor liberi și curăță organismul de toxine, împiedicându-le să atace celulele sau țesuturile organismului.

Reglează estrogenul: Încă din timpuri apuse, consumul ceaiului de salvie de către femei era considerat lucru prioritar. Acesta diminua efectele menopauzei și dereglările hormonale. Era asemenea folosit și pentru reglarea dezechilibrului de lactație din perioada alăptării.

Tratament pentru AIzheimer: Specialiștii au dovedit ca consumul de ceai de salvie pe perioada de 3-4 luni de zile, ajută la îmbunătățirea memoriei persoanelor afecte. Salvia inhibă anumite substanțe de care pacienții bolnavi de AIzheimer duc lipsa.

Reduce colesterolul: Salvia are capacitatea de a ne proteja de bolile cardiovasculare. Consumată în cantitățile corespunzătoare, reduce colesterolul din sânge împiedicând blocarea arterelor.

Ceaiul de salvie mai are capacitatea de a trata aftele gingivita, stomatita și abcesele dentare. Salvia crește rezistența și imunitatea organismului. Planta reglează activitatea tiroide, stimulează pofta de mâncare, calmează durerile de cap și de stomac. De asemenea combate cu succes transpirația, vindecă iritațiile, eczmele și infecțiile cutanate și ajută la înlăturarea celulitei.

Ca si ultim rol, aceasta previne formarea celulelor canceroase și reduce dependența de tutun și alcool.

Sursă