Sigur nu știai asta despre ‘Borș’
Bronșita este o afecțiune specifică sezonului rece. De aceea, specialiștii recomandă persoanelor care se confruntă cu această afecțiune să se trateze cu borș. În acest caz, cura cu borș, trebuie urmată un interval de 4 săptămâni, timp în care se consumă câte două căni cu borș, cu 15 minute înainte de masa de prânz și de seară.
Pentru persoanele tracasate de migrene, însoțite de amețeli, borșul este remediul care combate durerile de cap. În astfel de momente, se consumă 3-4 cești cu borș pe parcursul zilei, iar acest tratament poate să fie însoțit și de masarea tâmplelor cu oțet de mere.
În zilele foarte obositoare, când organismul nostru este epuizat, nutriționiștii ne recomandă să bem două cești cu borș. În mod cert, această licoare are efecte revigorante. Dacă oboseala persistă mai multe zile, o ceașcă cu borș, consumată cu un sfert de oră înainte de mesele principale, un interval de 15 zile, se dovedește salutară. De asemenea, acest tratament este de folos și persoanelor care sunt în perioada de convalescență.
Persoanele care vor să slăbească vor avea succes dacă vor urma o cură cu borș, timp de o săptămână. Borșul poate fi preparat în casă de persoana care și-a propus să slăbească în mod sănătos. La preparerea acestui leac sigur în cura de slăbire, trebuie să folosiți următoarele ingrediente: 500 ml borș proaspăt, 2 litri de apă plată, zeama de la un grapefruit sau de la o lămâie și 6 linguri de miere. Se amestecă bine aceste ingrediente și se toarnă în sticle care se astupă bine și se păstrează la temperatura camerei. În timpul tratamentului, se consumă câte 500 ml pe zi din această ”doctorie”, iar rezultatele apar după primele 3 zile.