Remedii naturiste pentru majoritatea problemelor pielii.( alunite, arsuri,acnee,rani, veruci…)

Remedii naturiste pentru majoritatea problemelor pielii.( alunite, arsuri,acnee,rani, veruci…)

Aluniţe; frunză proaspătă de aloe sau tulpină, se unge locul de 2 – 3 ori/zi, ustură puţin dar în timp dispar.
Acnea; 4 linguriţe pulbere de rădăcină de măcriş se amestecă cu 4 linguriţe de miere, se consumă pe parcursul zilei, pe stomacul gol. Cura durează 2 luni.
Intr-o sticlă se pune o rădăcină de hrean rasă cu oţet de vin, cat să-l acopere, se lasă la macerat 10 zile la temperatura camerei. Se aplică dimineaţa şi seara locurile afectate, avand faţa udă.
Arsuri; se unge locul cu ulei de cătină.
Pentru a calma durerea şi a împiedica formarea băşicilor se rade un morcov, se aplică sub formă de cataplasmă.
Cicatrizare estetică a rănilor sau tăieturi; cataplasmă cu tătăneasă şi mărul lupului în părţi egale, o dată pe zi timp de o oră.

Verucă; în fiecare seară se aplică propolis brut fixat cu un plasture. Vindecarea se obţine după o lună. Se mai poate folosi albuş de ou, umezand verucile ziua şi noaptea, le va sufoca şi dispar.
Vitiligo; nu se expune la soare, vara se poartă o pălărie, tratament cu complexul de vitamine B, se consumă multe mere ionatane şi ţelină, nu se consumă anticoncepţionale. Tincturặ de ţelinặ, 100g ţelinặ rasặ sau tocatặ cu 250g alcool de 60, se macereazặ timp de 2 sặptặmîni, într-o sticlặ închisặ la culoare îi la întuneric, se ajita. Când este gata se tamponeazặ zona afectatặ.

Protecţia pielii la frig, vânt, radiaţii solare; se unge pielea cu un strat subţire de ulei de cătină înainte de a fi expusă la factorii agresivi de mediu, având efect de filtrare a radiaţiilor ultraviolete şi a altor tipuri de radiaţii cu efecte nocive.

COMPRESE CU BRUSTURE: frunzele proaspete se spală, se zdrobesc, se aplică sub formă de cataplasmă, de mai multe ori pe zi până dispare cauza. Este recomandată în entorse, luxaţii, picioare rănite de prea mult umblat, arsuri, leziuni ulceroase, plăgi usturătoare.

COMPRESE CU TERCI DE TĂTĂNEASĂ: se prepară din rădăcinile bine spălate, măcinate fin, amestecate cu apă clocotită şi câteva picături de ulei, până se formează un terci, care se întinde pe o pânză, apoi se aplică local caldă, legând-o strâns pe zona afectată. Se recomandă în paralizia membrelor atunci când maladia provine din surmenaj, luxaţie, entorsă sau apoplexie. Cu acest terci se retrag şi tumefierile la glezne şi încheieturile mâinilor. Pot aduce alinare în paraplegie, ulcer varicos, tumefieri reumatice ale muşchilor, noduri de artrită, umflături, dureri de ceafă (spondiloză cervicală), inflamaţii ale pielii piciorului, calmează durerile după amputări.

Arsuri
Prin vâscozitatea ei, mierea protejeaza arsurile de infectii, sterilizeaza ranile si grabeste vindecarea. Se utilizeaza miere neprocesata, nediluata.

Preluat: https://sfaturi-idei-si-povesti-despre-viata.ro/