Sanzienele estompează petele de ficat

Petele de ficat apar cu precădere la persoanele care au trecut de vârsta de 40 de ani. Se numără printre cele mai frecvente probleme dermatologice.

Petele au de regulă o culoare maronie sau neagră, un pigment mai închis decât cel normal al pielii. Apar cel mai des pe porţiunile de piele cu cel mai mare grad de expunere la soare: pe față, pe brațe, pe picioare, umeri, pe partea superioară a spatelui.

PETE DE FICAT – TRATAMENT NATURIST

În cazul în care cresc, petele nu trebuie îndepărtate prin operație.Dintre plantele care ajută împotriva petelor de ficat, sânzienele sunt cele mai eficiente. Terapeuta Maria Treben le recomandă spre uz extern, sub două forme: infuzie sau unguent.

• Spălarea feței cu infuzie de sânziene

Se pun 2 lingurițe pline de sânziene la infuzat în 500 ml de apă clocotită. Dacă plantele sunt proaspete, se lasă la opărit doar 30 de secunde, apoi se strecoară.

După ce s-a răcorit, infuzia se poate folosi la spălarea feței sau a zonelor de piele atinse de pete.

• Unguent de sânziene

Femeile pot întrebuința acest unguent nu doar pentru estomparea petelor, ci şi pentru îngrijirea glandei tiroide. Se poate prepara foarte uşor în casă. Eficiența sa creşte dacă se folosesc plante proaspete.

  • 500 g de untură de porc curată
  • 4 pumni de sânziene

Puneți untura la topit într-o tigaie sau într-o cratiţă. Adăugaţi apoi plantele tocate mărunt. Se amestecă folosind o lingură de lemn. Se lasă la foc potrivit până când amestecul face spumă. Se ia vasul de pe foc și se lasă până a doua zi la infuzat sub capac.

În ziua următoare, vasul se pune din nou pe foc şi se încălzeşte până se topeşte grăsimea.

Uleiul se strecoară printr-o bucată de pânză de tifon curată. Plantele rămase după filtrare se storc şi ele cu mâna, pentru a elimina tot lichidul.

Se toarnă în borcane de sticlă sau cutiuţe şi se lasă la răcit complet, apoi se pun capacele strâns. Alifia de sânziene se păstrează la frigider. Se aplică pe zonele cu pete şi se masează uşor.

Un alt remediu util în petele hepatice este uleiul de arahide. Se masează porţiune atinse în cerc, dinspre dreapta spre stânga.

Sursa