ROSTOPASCA, un leac natural pentru sute de boli

Rostopasca ajută la formarea sângelui, de aceea se recomandă în tratamentul leucemiei. Se face un amestec din urzici, mlădiţe de soc şi rostopască, 2 linguriţe de plante uscate la 250 ml apă clocotită şi se beau 2 l pe zi. ! În bolile hepato-biliare se utilizează tinctura de rostopască: de 3 ori pe zi se consumă 10 picături de tinctură. ! În tratamentul gastritei se recomandă câte 10 picături de tinctură, de 4-6 ori pe zi. ! Sucul de rostopască aplicat pe zonele afectate de cancerul de piele, dar şi pe tumorile exteriorizate, face adevărate minuni, în timp ce pulberea administrată intern ameliorează starea bolnavilor de cancer. Se ia un sfert de linguriţă de pulbere de rostopască de 4 ori pe zi, în cure de 2 luni, cu 20 de zile de pauză. ! Şi migrenele se pot atenua cu ajutorul acestei plante: se administrează, la nevoie, câte o linguriţă rasă de pulbere pe stomacul gol, în doză unică, pentru 24 de ore.

Vindecă eczemele şi psoriazisul

Bătăturile, dar şi tumorile maligne de piele se pot trata cu ajutorul compreselor cu infuzie şi suc de rostopască. ! Pentru cataractă şi petele de pe cornee, sângerarea retinei şi a dezlipirii de retină se recomandă sucul de rostopască. Tulpina ei se presează cu degetele până iese un lichid de culoare portocalie. Cu sucul extras se unge pleoapa înspre coada ochiului. ! În psoriazis se pudrează zilnic locul afectat cu pulberea de rostopască. ! Eczemele se pot vindeca dacă faci un tratament cu alifie. Se prepară din 30 g pulbere de rostopască, 15 g vaselină, 10 ml ulei de măsline. Cu acest amestec se ung rănile şi se pansează. Pansamentul trebuie să stea 2-3 zile, după care se poate schimba. ! Negii pot dispărea cu suc de rostopască. Se aplică lichidul pe suprafaţa afectată, tamponând uşor, de mai multe ori într-un minut, şi se lasă să acţioneze lichidul în profunzime. ! Sucul de rostopască s-a dovedit eficient şi în vindecarea verucilor şi a herpesurilor.

Cum se prepară 

Pulberea se obţine prin măcinarea tulpinilor uscate. Depozitarea pulberii se face în borcane închise ermetic, în locuri întunecoase, pe o perioadă de 3 săptămâni. ! Tinctura – Se pun într-un borcan 15 linguri cu pulbere de rostopască, 2 pahare de alcool alimentar de 50 de grade. Se lasă la macerat 2 săptămâni, după care se filtrează şi se pune în sticluţe închise la culoare. ! Infuzia – Se pun 3-4 linguri de rostopască mărunţită la macerat în jumătate de litru de apă, vreme de 10 ore, după care se filtrează. Preparatul se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se fierbe în 0,5 l apă, timp de 5 minute. Se lasă să se răcească şi se filtrează. Se amestecă cele două extracte, obţinându-se 1 litru de preparat, care se foloseşte mai ales extern, sub formă de comprese. ! Cataplasma– Un pumn cu frunze de rostopască mărunţite se lasă timp de 2 ore să se înmoaie în apă caldă (la 40-50°C). Se aplică apoi pe locul afectat, acoperindu-se cu un tifon. Se lasă să acţioneze o oră.

You cannot copy content of this page