A MURIT în holul casei aşteptând salvarea. Echipajul medical a stat în faţa porţii de frica unor PECHINEZI

Un bărbat de 72 de ani din judeţul Vaslui, care solicitase ajutor la 112, a murit în holul casei în timp ce echipajul de la Ambulanţă stătea la poartă de frica unor câini care lătrau în curte.

Conducerea Serviciului de Ambulanţă al Judeţului (SAJ) Vaslui a declanşat o anchetă în cazul unui pacient decedat după ce a solicitat ajutor la 112. Cazul s-a petrecut în urmă cu mai bine de o lună, însă a fost abordat cu maximă discreţie de către autorităţile responsabile.

Pacientul de 72 de ani, din municipiul Huşi, a sunat în noaptea de 6/7 iulie, la ora 03.49, anunţând că se simte rău şi nu mai poate respira. Pacientul locuia singur într-un cartier de case din municipiul Huşi.

Imediat, în zonă a fost dirijat un echipaj medical, format din medic, asistentă şi ambulanţier, care a ajuns la domiciliul pacientului în aproximativ 2-3 minute. Deşi era o urgenţă medicală, bărbatul prezentând simptomatologia specifică insuficienţei respiratorii, echipajul Ambulanţei nu a intrat în curte de frica câinilor din curte. Trei căţei de rasă pechineză.

De teamă să nu fie muşcaţi, coordonatorul echipajului medicul Mohamad Awwad a anunţat la dispecerat, solicitând intervenţia unui echipaj de jandarmi pentru a le facilita accesul în locuinţă. Până au sosit jandarmii şi cadrele medicale au intrat în casă, bărbatul a murit, scrie adevarul.ro.