Ridiche neagră cu miere – rețete și tratamente testate

Ridichea neagră are indicații terapeutice renumite în diverse afecțiuni ale ficatului, bilei, plămânilor și sistemului respirator.

Este un remediu bun și pentru probleme digestive, artrită și reumatism. În combinație cu miere de albine devine o rețetă cu o valoare curativă maximă.

Suc de ridiche neagră cu miere

Ingrediente

• 1 litru de suc de ridiche neagră

• ½ pahar de miere

Preparare

Sucul de ridiche neagră se obține din rădăcinile bine spălate, trecute prin storcător. Se amestecă apoi cu miere, și se păstrează la frigider. La prepararea sucului se pot folosi și frunzele de ridiche neagră.

Este un tratament foarte bun pentru dischinezie biliară hipotonă și atonă, deoarece favorizează eliminarea bilei. În acest caz, se consumă câte 3-6 linguri pe zi, între mese. Tratamentul se va ține până la ameliorarea simptomelor.

Ridiche neagră cu miere

Această rețetă este indicată pentru tratarea afecțiunilor pectorale. Se rade pe răzătoare o rădăcină de ridiche neagră și se toarnă peste ea miere de albine. Amestecul se acoperă și se lasă macerat 24 de ore. În acest timp, ridichea va lăsa un suc, care se va combina cu miere. Se iau câte 3-4 lingurițe pe zi.

Sirop de ridiche neagră cu miere

O variantă mai simplă pentru tratarea tusei este să tăiem o ridiche neagră în două, să facem câte o gaură adâncă în fiecare jumătate, pe care să le umplem cu miere. Se lasă la macerat este noapte (6 ore), timp în care se va obține siropul vindecător.

După consumarea siropului rezultat, se mai pune o dată miere. Sunt suficiente 2-3 zile de tratament.

Suc de ridiche neagră simplu

Sucul de ridiche neagră se poate consuma și singur, câte 20-50 g de suc pe zi, pentru următoarele afecțiuni:

— Litiază biliară și urinară (pietre)

– Colecistită

– Dispepsie

– Insuficiență hepatică

– Icter

– Constipație

– Afecțiuni pulmonare

– Bronșită cronică

– Astm

– Tuse convulsivă

– Sinuzită, rinită

– Gută

– Reumatism

– Artrită cronică

– Rahitism

– Alergie

– Scorbut

– Amețeli

– Scorbut

– Urticarie

Pentru tratarea bronșitelor cronice, tuse și răgușelii, sucul de ridiche neagră se diluează cu apă, în cantități egale. Se beau câte 100 ml pe zi. Această cantitate se mărește treptat în fiecare zi, până se ajunge la 400 ml pe zi în 6-8 săptămâni.

Sursă