Regim de o zi pentru curățarea ficatului și bilei

Această metodă de detoxifiere încurajează o alimentație cât mai ușoară, axată pe alimente vegetale, fără carne, lactate sau grăsimi, și pe ingrediente naturale cu efect purgativ sau laxativ și tonice pentru ficat. Se alege o zi liberă, sau o zi de week-end pentru a ține această cură de detoxifiere. 

Regim pentru curățarea ficatului

În jurul orei 8:00-9:00 se servește micul-dejun, care constă dintr-o porție de terci de fulgi de ovăz, fierți cu ½ pahar de apă sau lapte. Se pot adăuga câteva prune uscate (înmuiate în prealabil în apă) și semințe de in, și se poate îndulci cu miere. Se bea și un pahar de suc de legume: sfeclă (sau ridiche neagră), morcov și măr.

La ora 11:00, se bea un pahar de apă caldă cu puțin suc de lămâie proaspăt stors și 1 lingură de ulei de măsline, pentru un efect purgativ.

La prânz, în jurul orei 14:00, se consumă un borș purificator pentru bilă și ficat, din: 2 cepe roșii, 1 țelină, 1 morcov, 3 căței de usturoi, 1/2 linguriță de cayenne, 2 lingurițe de chimen, 1 linguriță de sare de mare, câteva crenguțe de pătrunjel și 4 pahare de apă.

La ora 15:00 se consumă 6-8 prune uscate (înmuiate în apă caldă peste noapte), sau se bea un pahar de ceai de senna fierbinte.

La ora 17:00 se bea un pahar de ceai preparat dintr-un amestec de pojarniță și suc de lămâie, îndulcit cu miere.

La ora 18:30 se mănâncă 2-3 felii de pâine neagră cu puțină sare, și se bea sucul de la o lămâie, diluat cu o cantitate egală de apă. Peste jumătate de oră se ia o pastilă de No-Spa.

La ora 19:30 se beau 150 ml de ulei de măsline cald și sucul de la ½ lămâie. Se mănâncă și o salată de sfeclă (crudă sau fiartă) simplă, cu varză sau morcov, stropită cu suc de lămâie și ulei de măsline.

Acum corpul trebuie să stea în poziție culcată, pe partea stângă, cât mai relaxat. La ora 20:00 se mai bea o cantitate de 150 ml de ulei de măsline și sucul de la ½ de lămâie.

Opțional, la ora 22:00, și/sau dimineața, se poate face o clismă, folosind irigatorul.

Este posibil ca pe durata acestei zile de detoxifiere să apară dureri. Dacă acest program vi se pare prea greu, încercați să consumați rețetele și ingredientele recomandate după propriul orar, și nu neapărat toate într-o zi. Ceaiurile purgative pot fi înlocuite cu sucuri de legume.

Sursa