Reţete pentru vindecarea plămânilor şi a inimii( retete probate)

Reţete pentru vindecarea  plămânilor şi a inimii( retete probate)

Dorind să contribui şi eu cu ceva la alinarea suferinţelor omeneşti, vă trans­mit, în continuare, două reţete pentru nişte boli foarte răspândite. Prima dintre ele a fost încercată de familia noastră în anii ’50, când fratele meu, copil fiind, şi bolnav de tuberculoză, după doi ani de sanatoriu, a fost trimis să moară acasă. Cu reţeta respectivă s-a vindecat rapid, nemaiavând nimic nici în ziua de astăzi.

Reţetă pentru tuberculoză pulmonară si orice problema pulmonara.

Reţeta: 2 kg miere polifloră, 50 rădăcini pătlagină, 1 kg morcovi, 1 kg ceapă coaptă în cuptor, 1 kg hrean, o mână de usturoi.
Se curăţă, se spală, se dau prin maşina de tocat. Se lasă o săptămână şi se iau 6-8 linguriţe pe zi, până la terminarea conţinutului.

Reţetă pentru boli de inimă
A doua reţetă (primită de la un bulgar) a fost experi­mentată pe multe persoane, prima fiind un comandant al aeroportului din Constanţa, care, după mai multe luni de stat în spital în anii ’80, urma să fie pensionat. Urmând acest tratament, medicii au constatat că nu mai are nimic.

Reţeta: 1 kg miere polifloră, 1,600 kg lămâi întregi, 20 sâmburi de caise, 40 frunze muşcată creaţă.
Se spală, se taie mărunt, se amestecă cu mierea de albine, se lasă 3 zile la rece. Se iau câte 3 linguriţe pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă, timp de 15 zile, după care se face o pauză de 15 zile, apoi din nou 15 zile tratament şi 15 zile pauză, timp de 6 săptămâni. Cantitatea este sufi­cientă pentru această perioadă de vinde­care.

Reteta aparține domnului.
T. GHEORGHE – Bucureşti

Pentru tuse şi bronşită

1.Dacă ne supără tusea, aplicăm ur­mătorul reme­diu popular, folosit de gene­raţii şi care este astăzi tot aşa de eficace ca şi în trecut.
Se fierbe o lămâie la foc moale, timp de 10 minute. Prin fierbere, lămâia se înmoaie, astfel încât se va obţine din ea o cantitate mai mare de suc şi în acelaşi timp, se înmoaie şi coaja. Lămâia se taie în două şi se stoarce bine într-un pahar. La sucul obţinut se adaugă două linguri de glicerină (din punct de vedere farma­ceutic, două linguri echivalează cu 30 g). Amestecul se agită bine, apoi paharul se umple cu miere. Doza de sirop contra tusei se fixează după nevoi.
Dacă avem un acces de tuse în timpul zilei, luăm o linguriţă de sirop, după ce amestecăm bine conţinutul.
Dacă suntem treziţi noaptea de tuse, luăm câte o linguriţă la culcare şi una noaptea, când ne trezim.
Dacă suferim de o tuse rebelă, luăm 6 linguriţe de sirop pe zi, şi anume: dimineaţa după sculare, înainte de prânz, după masa de prânz, la câteva ore după aceasta, apoi la cină şi la culcare. Pe măsură ce tusea cedează, micşorăm numărul do­ze­lor pe zi. Acest sirop poate fi luat atât de copii cât şi de adulţi. Uşurează tusea pe care toate celelalte siropuri nu reuşesc s-o potolească.

2.În cazuri de bronşită se aplică pe piept un amestec de două linguri de ulei de ricin şi o linguriţă de ulei de terebentină. Se încălzeşte uleiul de ricin şi apoi se adaugă uleiul de tere­bentină. Cu acest amestec se masează bine pieptul şi apoi se acoperă cu o pătură. Dacă afecţiunea este uşoară, tratamentul se aplică seara, la culcare; dacă este gravă, procedeul se face de trei ori pe zi.

Preluat: https://sfaturi-idei-si-povesti-despre-viata.ro/