Rețete naturiste utile și cu efect pentru scăderea colesterolului

Ce este colesterolul? În termeni simpli, colesterolul este o grăsime care este produsă în ficat și este necesară pentru viața normală a omului. Rolul colesterolului este grozav: participă la producția de hormoni sexuali, ajută bila să proceseze alimentele mai repede și transformă lumina solară în vitamina D. Cu toate acestea, atunci când este prea mult, poate dăuna unei persoane sub formă de boli precum hipertensiune arterială, infarct miocardic și accident vascular cerebral. medicina oferă o serie de medicamente care pot scădea colesterolul; în plus, există rețete populare pentru scăderea colesterolului, despre care vom discuta în articolul nostru.

Înainte de a începe tratamentul folosind rețete tradiționale, trebuie să consultați mai întâi un medic pentru sfaturi, deoarece fiecare organism este individual și ceea ce este grozav pentru unul poate dăuna celuilalt. Când scădeți colesterolul, ar trebui să eliminați complet și, dacă este posibil, să renunțați la fumat.

Rețete tradiționale:

Rețeta nr. 1. Luați 1 cană de fasole albă, turnați peste ea apă rece seara până acoperă complet fasolea. Dimineața se pune fasolea și apa pe foc și se aduce la fierbere. Gătiți la foc mic cel puțin o oră. Se lasă apoi bulionul să se răcească, se strecoară și se ia o jumătate de pahar de 3 ori pe zi.

Rețeta nr 2. Toate ingredientele pentru această rețetă sunt laute în aceleași proporții. Lămâia, usturoiul și rădăcina de hrean, curățați ultimele două de coajă și măcinați printr-o mașină de tocat carne. Adăugați aceeași cantitate de miere naturală la amestecul rezultat, amestecați și păstrați la frigider. Ar trebui să luați 1 lingură. De 2 ori pe zi dimineața si seara cu 30 de minute înainte de masă.

Rețeta nr 3. De asemenea, făina din hrișcă dă rezultate la fel de bune pentru scăderea colesterolului. Hrișca neprăjită este neprăjită este măcinată în făină folosind o râșniță de cafea. Luați 3 linguri. Făină de hrișcă și se toarnă peste două pahare de apă clocotită și se pune pe foc. Din momentul fierberii se fierbe 10 minute. După răcire, se filtrează decoctul și se ia o jumătate de pahar de două ori pe zi cu 20-30 de minute înainte de masă.

Rețeta nr 4. Rădăcina de păpădie - Această plantă medicinală excelentă va ajuta la scăderea nivelului de colesterol și se găsește adesea în rețetele populare. Se macină rădăcina de păpădie uscată și decojită. Luați 1 linguriță de pulbere și fierbeți cu un pahar cu apă. Fierbeți acoperit la foc mic timp de 20 de minute, apoi strecurați. Luați 1 lingură din decoctul rezultat înainte de fiecare masă, indiferent dacă luați un prânz complet sau doar beți ceai cu un sandviș.

Rețeta nr 5. O lingură de frunze uscate de mur zdrobite trebuie pusă într-un pahar de apă și adus la fierbere, lăsată timp de 1 oră, infuzia finită se bea o jumătate de pahar de 3-4 ori pe zi.

Rețeta nr 6. În fiecare seară, înainte de culcare, înghițiți 1 cățel de usturoi cu apă. După această procedură, nu se recomandă mâncarea. Usturoiul este excelent pentru combaterea colesterolului ridicat.

Fără îndoială, toate aceste rețete populare reduc colesterolul, dar pentru ca efectul să fie mai rapid, ar trebui în primul rând să adere la o dietă, care joacă un rol important într-o boală atât de gravă precum colesterolul ridicat. Ar trebui să excludeți din alimentație acele alimente care conțin grăsimi animale.

Rețeta nr 7. Cum se prepară remediu care ajută la scăderea colesterolului

Pentru al obține, ai nevoie de două dintre cele mai banale ingrediente: 4 căței de usturoi și 4 lămâi de mărime medie. De asemenea, vei mai avea nevoie de 1 litru de apă fiartă.

Mărunțește usturoiul și taie lămâile și adăugă peste ele puțină apă fiartă. Introdu totul într-un mixer și amestecă până când obții sau compoziție omogenă. Împarte această compoziție în 3 părți egale și umple 3 destinatari. Completează recipeintele cu apă fiartă, acoperă-le și lasă-le frigiderului 3 zile, strecoară licoarea și păstrează-o în continuare la rece până la termeni de consumat.

Cum trebuie administrat remediul – minune pentru a acționa rapid

Principala calitate a acestui remediu naturist pentru colesterol mărit este aceea că acționează foarte rapid, mai exact în 40 zile. Pentru aceasta, trebuie să fie administrat corect.

Ia zilnic una-două linguri din această licoare înaintea fiecăreia dintre cele 3 mese principale. Dacă nu resimți niciun efect secundar, poți mări doza. Aceasta înseamnă să fie câte 50 ml zilnic, distribuite în 3 reprize.

Poți urma această dată pe an.

Ține colesterolul sub control și consumă cu încredere:

  • Ovăz - O modalitate ușoară de a începe procesul de scădere a colesterolului este de a alege fulgii de ovăz sau cerealele pe baza de ovăz la micul dejun. Acestea oferă organismului 1-2 grame de fibre solubile. Adaugă o banană sau câteva căpșuni pentru încă o jumătate de gram de fibre solubile.
  • Fasole - Numită și „carnea săracului”, fasolea este cea mai valoroasă sursă de proteine vegetale, conține calciu, fier și fibre solubile care scad colesterolul din sânge. Cum organismul digeră fasolea într-un timp mai îndelungat, te ajută să te simți plin mai mult timp după masă. Astfel, fasolea este un aliment util pentru oamenii care încearcă să piardă în greutate.
  • Nuci - Consumul de migdale, nuci, alune și alte fructe cu coaja lemnoasă este bun pentru inimă, arată numeroase studii. Mănâncă 56 de grame de nuci și poți reduce LDL - Colesterolul cu aproape 5%. În plus, nucile au nutrienți suplimentari care protejează suplimentar inima.
  • Alimente îmbogățite cu steroli și stanoli - Sterolii și stanolii extrași din plante sporesc capacitatea organismului de a absorbi colesterolul din alimente. Producătorii de alimente le adaugă într-o mare varietate de produse. Dea asemenea, sterolii pot fi găsiți sub forma de suplimente.
  • Pește gras - Consumul de pește de 2-3 ori pe săptămână poate scădea LDL - colesterolul prin stimularea grăsimilor saturate și prin livrarea grăsimilor omega-3. Acizii grași esențiali omega-3 reduc trigliceridele din sânge și protejează inima.
  • Soia - Produsele pe baza de soia conțin estrogeni vegetali și bioflavonoide care protejează împotriva bolilor de inimă și reduc colesterolul din sânge.
  • Legume verzi - Toate verdețurile și cruditățile de pe piața - spanac, salată verde, stevie, lobodă, urzici - reduc colesterolul din sânge.
  • Usturoi și ceapă verde - Au proprietăți antifungice, antibacteriene și antivirale, scad colesterolul și presiunea sangvina, au efect antioxidant și cresc imunitatea.
  • Cireșe - Sunt diuretice, laxative și conțin pectine, fibre solubile care scad colesterolul din sânge și ameliorează canstipația.
  • Praz - Are un conținut bogat de fibre, atât solubile (pectine) cât și insolubile ( celuloza ). Fibrele solubile dau o consistență gelatinoasă preparatelor cu praz reduc absorbția intestinală de zahăr și colesterol.
  • Sfecla roșie - Fotinutrienții din compoziția sfeclei roșii fixează colesterolul din tubul digestiv scăzând absorbția și ducând implicit la micșorarea riscului de boli cardiovasculare.
  • Struguri - Au fost considerați dintotdeauna un aliment cu multiple proprietăți terapeutice: combat calculii renali și biliari, reduc nivelul colesterolului și al acidului uric în sânge, sunt detoxifianți și regeneratori, elimină oboseala cronică, stresul și proasta dispoziție.
  • Anghinare - Stimulează funcțiile hepatice, scade nivelul în sânge al colesterolului și trigliceridelor și limitează stocarea grăsimilor în ficat.

Sursă