Remediu naturist propus de Maria Treben pentu cancerul de col uterin, ovarian

Fitoterapeutul Maria Treben recomandă pentru această formă de cancer următoarele tratamente cu plante din Grădina Domnului:

Amestec de ceaiuri:

-se recomandă un amestec de ceaiuri preparat din 300 grame de gălbenele şi 300 grame de coada şoricelului. Pentru o ceaşcă de ceai se opăreşte o linguriţă din acest amestec cu apă clocotită, se lasă să stea o jumătate de minut, şi se strecoară. Se beau, înghiţitură cu înghiţitură, şase până la opt căni de ceai pe zi.

Mic bitter suedez:

– împreună cu ceaiul de mai sus se ia o linguriţă de bitter, de trei ori pe zi. Se diluează într-o jumătate de ceaşcă de ceai, care se bea în două reprize, cu o jumătate de oră înainte şi după fiecare din cele trei mese.

Compresă cu coada calului:

la dureri puternice, pe lângă compresa cu bitter, se recomandă şi coada calului trecută prin aburi. În funcţie de intensitatea durerilor se pun, zilnic, până la trei comprese: una dimineaţa, înainte de sculare, una în cursul după amiezii şi alta în timpul nopţii. Pe întreaga durată a aplicării compreselor trebuie să staţi în pat. Se pun două mâini pline cu coada calului într-o sită suspendată deasupra unei oale cu apă care fierbe. Vaporii de apă care se ridică încălzesc, umezesc şi scot tot sucul din plante. Apoi conţinutul sitei se răstoarnă pe o pânză de in curată. Compresa astfel pregătită se aşează, caldă, pe abdomen. Se acoperă şi se fixează cu o altă pânză, şi ea încălzită.

Baie de şezut cu coada şoricelului:

– în afară de tratamentele indicate mai sus, pacientei i se recomandă băile de şezut cu coada şoricelului, de trei ori pe săptămână sau chiar zilnic, dacă le suportă bine. Se pun la înmuiat 100 grame de coada şoricelului într-o găleată cu cinci litri de apă rece şi se lasă să stea timp de 12 ore. După aceea amestecul se încălzeşte, se strecoară şi se se adaugă în cadă. Rinichii bolnavei trebuie să fie acoperiţi de apă. Durata băii este de 20 minute. Nu se recomandă ştergerea cu prosopul, ci se va îmbrăca un halat de baie, şi se va sta în pat o oră, pentru ca să se transpire bine de tot.

Alifie de gălbenele:

-se încing, într-o tigaie, 250 grame de untură curată de porc şi se presară în ea o mână plină de gălbenele. Se lasă să se ridice spuma, se amestecă puternic, se ia vasul de pe foc, se acoperă şi se lasă să se răcească peste noapte. În ziua următoare, se mai încălzeşte puţin tigaia, conţinutul ei se trece printr-o pânză curată de in, se storc bine frunzele, florile şi tulpinile, iar alifia astfel obţinută se păstrează în borcane cu capac ermetic închise.

Preluat: https://sfaturi-idei-si-povesti-despre-viata.ro/