Plante care-ti parfumează casa si in acelasi timp iti aduc un plus de sănătate și o stare de bine

Plante care-ti parfumează casa si in acelasi timp iti aduc un plus de sănătate și o stare de bine

Umple-ți casa cu mirosuri subtile de condimente, ierburi și fructe. Ardeți doar câteva ingrediente cu miros dulce, cum ar fi portocale, bețișoare de scorțișoară sau cuișoare în apă. Este atât de ușor, ieftin și complet natural!

• Rozmarinul poate avea un efect pozitiv atât asupra stării tale de spirit, cât și asupra performanței tale, deci este o alegere excelentă atunci când vrei să rămâi relaxat și concentrat. Te va ajuta să dezactivezi stresul, dar, în același timp, nu te va face prea calm și somnolent, așa că vei putea totuși să lucrezi mult. Parfumul de rozmarin este astfel perfect pentru zilele de lucru – și pentru nopți.

• Lavanda este cunoscută ca fiind relaxant și calmant și, de asemenea, îți poate îmbunătăți starea de spirit. Acest lucru o face perfectă pentru momentele în care te simți stresat și îngrijorat, pentru când te zaci doar pe canapea sau când ai nevoie de ajutor pentru a adormi. Are, de asemenea, efecte sedative ușoare, așa că poate nu este cea mai bună alegere pentru când trebuie să fiți în alertă. Parfumul de lavandă este, de asemenea, cunoscut pentru că le calmează atât pe mamele noi, cât și pe bebelușii lor, așa că este perfect pentru primele luni sau ani cu micuții.

• Menta are un parfum proaspăt, revigorant, care îți va îmbunătăți memoria și te va ține alert, așa că este alegerea perfectă pentru teme, studiu sau muncă. Te va trezi, te va păstra proaspăt și te va face să te simți cel puțin mai puțin obosit, așa că acest parfum este alegerea preferată a oamenilor ocupați și suprasolicitați.

• Lămâia are un parfum proaspăt, plin de viață, care te poate face de fapt mai fericit. Unele cercetări arată că lămâia poate avea efecte antidepresive, deci este soluția perfectă pentru combaterea stresului și îmbunătățirea stării de spirit.

Preluat: https://sfaturi-idei-si-povesti-despre-viata.ro/