Remediile naturale care ajută la scăderea tensiunii arteriale

Remediile naturale care ajută la scăderea tensiunii arteriale. Tensiunea arterială crescută peste normă nu își manifestă neapărat simptomele. Iar în cele mai multe cazuri nici nu avem idee că suntem testați de aceasta. Printre noi există persoane care reacționează violent la creșterea acesteia și devin victimele multor senzații deranjante.

Dar a fost documentat faptul că marea majoritate poate să nu afle că o au decât după ani de zile. A avea tensiune arterială ridicată nu este niciodată ceva cu care nu te poți descurca. Cele mai multe cauze ale hipertensiunii arteriale provin din situații pe care fiecare le experimentează în stilul său de viață.

Factorii negativi sunt greutatea mai mare, sedentarismul, activitatea fizică, dieta calorică excesivă, mai multe țigări, obiceiuri de viață cu alcool, nivel de stres mai ridicat, diabet, dezvoltarea unor boli cronice și în unele cazuri ereditatea genetică.

În orice caz, odată ce ajungeți la vârsta de 44 de ani, începeți să vă monitorizați mult mai atent. Există adesea hipertensivi suferinzi pentru care este mai mult decât important să luați pastilele prescrise.

Remediile naturale care ajută la scăderea tensiunii arteriale – Scorțișoara

Unul dintre cele mai importante condimente Scorțișoara, acest miracol al naturii, este foarte plăcut atât la gust, cât și la miros. Condimentul abundă în proprietăți curative nemăsurat de benefice pentru organism.

Ea încordează bine nervii și s-a dovedit că are un efect benefic asupra tensiunii arteriale.

Adăugați puțină apă într-un pahar de iaurt și turnați aproximativ o jumătate de linguriță de scorțișoară. Este bine să adăugați o lingură de miere pentru gust. Un astfel de amestec plăcut are un efect imediat.

Remediile naturale care ajută la scăderea tensiunii arteriale: Mai mult usturoi

În medicina casnică, usturoiul abundă în atât de multe beneficii încât, dacă îl veți face parte integrantă din dieta dumneavoastră, veți eradica hipertensiunea arterială. Usturoiul este bine cunoscut ca fiind unul dintre cele mai clasice antibiotice naturale. Calmează hipertensiunea arterială, pune capăt colesterolului rău. Dacă nu vreți să îl mâncați ca pe un cățel, încercați în schimb o linguriță de praf de usturoi. Funcționează bine din nou. Totuși, e cu siguranță bine să fie crud.

Remediile naturale care ajută la scăderea tensiunii arteriale: Un mic truc

Există un truc curios pe care ar trebui să-l puneți în practică. Mai întâi trebuie să pui degetul mare și degetul mijlociu pe zona din spatele părții moi a urechii. Apoi, aplicați o presiune în jos pe claviculă. Această acțiune se face de 6-7 ori pentru fiecare ureche.

Un alt punct important este situat la 0,5 cm de ora moale a urechii, în direcția nasului. Dacă este necesar, este bine să se efectueze o frecare și acolo.

Remediile naturale care ajută la scăderea tensiunii arteriale: Karkade este o binefacere

Dacă există o plantă care este o forță a naturii în lupta împotriva hipertensiunii arteriale, aceasta este cu siguranță băutura karkade. Acesta este unul dintre uimitoarele remedii de casă pentru a reduce tensiunea arterială.

Apropo, există încă o listă serioasă de proprietăți utile. Datorită modului în care afectează nervii, este un antidepresiv extrem de bun. Cu siguranță stimulează apărarea imunitară, deoarece are cele mai ridicate niveluri de vitamina C din orice ceai.

Este, de asemenea, bogat în fier și are un efect dovedit asupra hemoglobinei. S-a stabilit că are efect chiar și atunci când se depășește greutatea maximă admisă.

Remediile naturale care ajută la scăderea tensiunii arteriale: Tehnica respirației

Se știe că atunci când suntem supuși unui stres crescut, suspinăm. De aceea, la început, relaxați-vă corpul și mintea. Puneți un prosop peste ochi pentru a reduce stimulii externi. Inspirați cu ajutorul burții. Pentru a o face corect ați putea pune mâna pe stomac și simțiți cum se ridică. Inspiră timp de aproximativ 3-4 secunde. Apoi, când expiri, țineți-o scăzută pentru încă 4 secunde. Și tot așa din nou. Continuați timp de aproximativ 4-5 minute, poate mai mult.

Cu o astfel de metodă, fluxul de sânge către majoritatea țesuturilor din corp este susținut, iar tensiunea arterială ridicată este redusă.

Remediile naturale care ajută la scăderea tensiunii arteriale: Ajutor de la… chiuvetă

Iată două opțiuni eficiente de pus în practică. Prima este să vă așezați palmele peste apa rece curgătoare din chiuvetă. Nu vă mișcați astfel timp de două sau trei minute și în orice poziție puteți observa un efect bun. O altă tactică de încredere este să apăsați o lavetă rece pe ceafă. Obligatoriu, însă – apa nu trebuie să fie de natură înghețată, este suficient să fie călduță.

Remediile naturale care ajută la scăderea tensiunii arteriale: Mai multă mentă

Ceaiul de mentă funcționează foarte bine pentru psihic, pentru inimă și pentru tensiunea arterială ridicată. Acesta poate reduce întotdeauna sângele și, datorită rolului său, veți experimenta o ușurare cardinală.

Remediile naturale care ajută la scăderea tensiunii arteriale: Ajutor de la un prieten

Dacă există cineva în apropiere, întrebați-l dacă vă poate face un masaj. Locurile cheie sunt cele de la ceafă. Masajul umerilor, care alunecă până la omoplați, este, de asemenea, de primă importanță.

Remediile naturale care ajută la scăderea tensiunii arteriale: Un amestec excelent

Am uitat să menționăm ceva extrem de util – laptele și urzicile.

Se prepară astfel – prin turnarea a două linguri de frunze uscate de urzică cu aproximativ două linguri de lapte proaspăt. Îl punem pe aragaz și urmărim să fiarbă bine, apoi îl luăm de pe foc. Așteptăm să se răcească. Înghițim un pahar din această plantă în caz de hipertensiune arterială.

Sursă