Remedii naturiste cu ajutorul perelor. Ce trateaza acest fruct.

Remedii naturiste cu ajutorul perelor

* Litiază urinară, infecţii uri­nare, retenţie de apă, boli reu­matice, ar­trită – Puneţi pe foc un litru de apă în care adăugaţi 100 g pere tăiate feliuţe şi lăsa­ţi-le să fiarbă două minute. Infuzaţi-le 30 de minute, apoi strecuraţi-le. Se beau 3-4 căni pe zi.
– Beţi câte un pahar de suc proaspăt de pere, de 2-3 ori pe zi, înainte de mese.
– Consumaţi câte 3-4 pere pe zi, în cure de minimum 4 săptămâni.
* Obezitate – Dacă vreţi să slăbiţi, mâncaţi doar câte un

* Litiază urinară, prostatită, infecţie urinară – Puneţi un litru de apă pe foc. Când fierbe, adăugaţi 100 g frunze proaspete de păr sau 50 g frunze uscate şi lăsaţi să fiarbă 2 mi­nute. Lăsaţi apoi să se infuzeze 15 minute în vas acoperit. Strecuraţi şi beţi în 3-4 porţii pe par­cursul unei zile. Cura durează cel puţin 3 săp­tămâni.

* Hipertensiune arterială – Se adaugă o mână de frunze de pere într-un litru de apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se acoperă vasul şi se lasă până ce lichidul ajunge la temperatura camerei. Strecuraţi şi beţi 2 căni pe zi
.
* Amigdalită, infecţii farin­gie­ne – 14 linguri de frunze mărunţite se pun la macerat într-un litru de apă rece. Se lasă 12 ore, în vas acoperit. Cu lichidul obţinut se fac mai multe gargare pe zi, din care ultima înainte de culcare.
kilogram de pere timp de două zile pe săptămână. Dacă doriţi doar să vă menţineţi greutatea, puteţi consuma pere în combinaţie cu brânzeturi degresate, iaurt, lapte bătut şi pâine integrală.

* Constipaţie – Mâncaţi câte 2-3 pere de două ori pe zi, pentru a combate constipaţia şi pen­tru a reface flora intestinală, după un trata­ment cu antibiotic.

* Anemie – Spălaţi şi tăiaţi în bucăţi două pere şi două caise fără sâmburi. Puneţi fructele într-un blen­der, împreună cu un pahar de lapte. Amestecaţi pentru două secunde. Beţi câte un pahar, zilnic, de preferat dimineaţa, timp de 10 zile.
* Gastrită – Consumaţi pere proaspete date pe răzătoare. Cal­mează senzaţia de arsură pro­dusă de gastrită şi facilitează procesul de vindecare.

* Prevenirea durerii de cap – Beţi un pahar de suc de pere sau mâncaţi o pară înainte de a merge la o petrecere. Vă ajută să evitaţi durerea de cap, caracteristică mahmurelii.

Preluat: https://sfaturi-idei-si-povesti-despre-viata.ro/