Ceai din coji de nucă si ceapa pentru toate tipurile de tuse.

Ceai din coji de nucă si ceapa pentru toate tipurile de tuse.

Acest tip de ceai este foarte eficient pentru orice tip de tuse. Se prepară din fierberea a 3 căni de apă. Se crapă puţin 5 nuci (spălate bine) şi se adăugă în în apa clocotită şi se mai fierb încă 10 minute. Este de preferat ca acest ceai să se bea călduţ şi neîndulcit. Dacă nu vă place însă gustul, puteţi adăuga o linguriţă de miere, după ce ceaiul s-a mai răcit.

2. Ceai din coji de nucă şi ceapă

O altă reţetă constă în adăugarea de ceapă, care are rolul de a produce nişte efecte şi mai rapide. Acesta se prepară din două cepe de mărime medie, zdrobite uşor cu podul palmei sau cu ajutorul unui cuţit. Se crapă trei nuci şi se fierb împreună cu cele două cepe într-un litru de apă. Pentru a mai diminua din gustul destul de neplăcut al cepei, puteţi adăuga un baton de scorţişoară. Acest ceai se îndulceşte cu miere şi se bea pe parcursul întregii zile.

Ceai din ceapă şi nuci: se taie mărunt două cepe, cu tot cu coajă şi, împreună cu trei nuci zdrobite, se fierb într-un litru de apă, timp de 15 minute. Când se răceşte amestecul se îndulceşte cu miere şi se bea pe parcursul unei zile.

– Ceai de nuci: se dau în clocot 750 ml de apă şi apoi se adaugă cinci nuci spălate bine şi doar crăpate, evident, cu coaja cu tot. Se fierbe totul încă zece minute şi se bea călduţ, neîndulcit.

Preluat: https://sfaturi-idei-si-povesti-despre-viata.ro/