Remedii babesti pentru dureri de picioare, bătături, cârcei, circulatie periferica.

Dureri de picioare; 1 buc. hrean ras se amestecă cu 1 lingură de sare grunjoasă , 1 lingură făină şi spirt medicinal cât cuprinde, ca să formeze o pastă. Compoziţia se pune într-un săculeţ, o seară se pune pe o talpă a doua seară pe cealaltă talpă. Tratamentul durează 10 seri cu o pauză de 5 zile. In timpul celor 10 seri se bea ceai depurativ

Bătături; se ia o ceapă se taie în două, de pune într-un pahar cu oţet, timp de 24 ore. Se pune pe bătătură câte o felie de două ori pe zi, dimineaţa şi seara.
Jumătate de smochină, pusă pe bătătură, în fiecare seară.
Durerile provocate de bătături vor dispărea dacă se pun câteva prune uscate în lapte fierbinte, apoi se pune o prună fără sâmbure pe locul dureros, se repetă până dispare bătătura.
Propolis solid, înmuiat în apă caldă, până se face ca o plastilină, apoi de aplică pe bătătură şi se fixează cu leucoplast. Se schimbă destul de des, dar înainte de o nouă aplicare se face o baie fierbinte, apoi se îndepărtează partea de piele moartă.

Cârcei; dezechilibru metabolic de ioni pozitivi (sodiu, potasiu, calciu, magneziu). Înainte de fiecare masă se iau 2 linguriţă de miere cu lăptişor de matcă, şi apilarnil. După fiecare masă se ia 1 linguriţă de miere cu 6 pic. tinctură de propolis. Zilnic se bea 1 cană ceai de măceşe, una de pedicuţă, una cu urzică, coada calului, busuioc. Se face reflexoterapie.

Circulaţie periferică; pentru îmbunătăţirea ei se foloseşte hrean dat pe răzătoare 1 pahar de 100 g. ca măsură, se amestecă cu 2 pahare de 100 g. de făină de porumb, se freacă între palme ca să se umezească, se pune într-o folie de plastic, se pune piciorul, se leagă, se pune o şosetă. Cantitatea indicată este pentru un picior. Aplicarea de face seara, la culcare, se lasă până dimineaţa, apoi cataplasma se scoate şi se păstrează în frigider, se poate folosi 7 zile la rând. Dacă amestecul pişcă şi se produc iritaţii sau alergii, spălaţi-vă cu apă caldă şi renunţaţi. Pentru circulaţie defectuoasă procedeul se practică doar 3 nopţi, iar pentru varice, ulcer varicos, flebite, se face 21 de nopţi, cu pauză de 3 nopţi.

Sursa